logo
Запорізька школа-інтернат "Козацький ліцей"

Гендерна рівність: можливості для кожного


Опубліковано Чт, 28 Грудня 2017 в 11:23


       27 грудня 2017 року в комунальному закладі «Запорізька спеціалізована школа-інтернат ІІ-ІІІ ступенів «Козацький ліцей» Запорізької обласної ради пройшов тренінг для учнів 9-11-х класів, присвячений питанням гендерної рівності в сучасному суспільстві.

      Захід підготували лікар Кумар Оксана Русланівна, практичний психолог Пугач Лілія Василівна та соціальний педагог Моргун Анастасія Григорівна.

     Учасники заняття заслухали своїх однокласників - представників учнівської молоді, які виступили із презентацією та доповіддю стосовно образу хлопця і дівчини в сучасному суспільстві (якими, на їхню думку, вони мають бути). Розмежували поняття «стать» та «гендер». Подискутували про існуючі гендерні стереотипи; вчились знаходити взаєморозуміння між статями.

      Молоді люди отримали можливість поставити один одному питання й почути відповіді про те, що дійсно хвилює у стосунках або заважає налагодити комунікацію та взаємодію.

     Також розглянули типові образи й непорозуміння, які можуть виникати у стосунках, та визначили шляхи їх запобігання.

     Для юнацтва лікар Оксана Русланівна провела міні-лекцію про фізіологічні та гормональні відмінності, що впливають на поведінку хлопця й дівчини, і які потрібно враховувати, живучи в соціумі.

     Підводячи підсумки тренінгу, учасники дійшли висновку, що в сучасному суспільстві немає місця для стереотипів, що кожна особистість, незважаючи на свою статеву приналежність, має право на розвиток і самореалізацію.

      Юнаки і дівчата визнали, що треба вчитись будувати діалог та доносити один до одного власні думки, а також поважати життєву позицію,  цінності один одного незалежно від статі.