logo
Запорізька школа-інтернат "Козацький ліцей"

РАЗОМ З УСІЄЮ УКРАЇНОЮ ПИСАЛИ XХI РАДІОДИКТАНТ НАЦІОНАЛЬНОЇ ЄДНОСТІ З НАГОДИ ДНЯ УКРАЇНСЬКОЇ ПИСЕМНОСТІ ТА МОВИ


Опубліковано Вт, 9 Листопада 2021 в 15:34


   9 листопада українці у всьому світі відзначають надзвичайно важливе свято – День української писемності та мови.

   Долучилися до відзначення також учні та педагоги Запорізького Козацького ліцею – разом з усією Україною писали XХI Радіодиктант національної єдності, що транслювався на всіх платформах Суспільного мовлення, першого національного каналу України.

    Мета такого флешмобу — об'єднати українців довкола державної мови.

   Диктант прочитав відомий український письменник Юрій Андрухович, який є і автором тексту.

   Текст диктанту оприлюднять на сайті Українського радіо 11 листопада об 11:00. Тому усі учасники, які хочуть надіслати свій текст для перевірки, мають на це одну астрономічну добу.

   Для зручності організатори підготували електронну форму для отримання робіт: http://ukr.radio/schedule/play-archive.html?periodItemID=2983507 , щоб можна було надіслати диктант за допомогою будь-якого гаджета.

   Також у цей святковий день талановиті ліцеїсти-мовознавці взяли участь у І (шкільному) етапі XХІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика.

   Мова – наше духовне багатство, основа  інтелектуального потенціалу; найвагоміше надбання кожної окремої людини і найбільша суспільна цінність. Тож давайте разом сприяти зростанню її престижу, зміцненню та розвитку.

   Вивчайте, удосконалюйте і любіть нашу рідну мову!

   Щиросердечно вітаємо усіх українців зі святом!