logo
Запорізька школа-інтернат "Козацький ліцей"

Урочисте відкриття і проведення ІІ (районного) етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з фізичної культури серед шкіл-інтернатів


Опубліковано Вт, 28 Листопада 2017 в 10:41


       Уже стало доброю традицією проводити ІІ (районний) етап Всеукраїнської учнівської олімпіаду з фізичної культури саме в стінах гостинної школи-інтернату «Козацький ліцей».

      Отож 25 листопада 2017 року в спортивній залі зібралися кращі спортсмени та спортсменки загальноосвітніх і спеціалізованих шкіл-інтернатів Запоріжжя та області на урочистому відкритті олімпіади.

       Гарного бадьорого ранку побажала учасникам змагань ведуча -переможниця олімпіади з фізичної культури 2016 року, випускниця «Козацького ліцею» та студентка ЗНУ Макаренко Катерина.

       Із вітальним словом звернулася до всіх доцент кафедри фізичної культури і спорту Запорізького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, майстер спорту Аксьонова Олена Петрівна.

       Танцювальну розминку для розігріву провели учнів 10-А класу Громихін Назар, Бурдінович Олег і Шапранов Микити. Після цього перейшли безпосередньо до самих змагань.

       Учасниками олімпіади стали 8 кращих юнаків і 5 дівчат Малобілозерської естетичної школи-інтернату «Дивосвіт», ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою «Захисник», «Січового колегіуму», «Хортицької національної навчально-реабілітаційної академії», Чернігівської школи-інтернату, Матвіївської та Мелітопольської загальноосвітніх санаторних шкіл-інтернатів.

      Від «Козацького ліцею» змагалися учениця 9-Б класу Войтех Анжела й учень 10-А класу Хуссін Тимофій.

       Оцінювала фізичну підготовку (аеробіку, батли з футболу, волейболу, гандболу і баскетболу), туристичні навички (в’язання вузлів і складання багаття), а також теоретичні знання з навчальної дисципліни  спілка експертів: Аксьонова Олена Петрівна – голова журі, інструктор з фізичної культури Косман Анастасія Анатоліївна, керівник гуртка «Пішохідний туризму» Оношко Андрій Олександрович, вчителі Яковенко Людмила Володимирівна, Губін Роман Сергійович і Панчук Антон Олександрович, студентка ЗНУ Макаренко Катерина.

       За результатами змагань переможцями олімпіади стали Павлюк Анастасія і Левін Андрій із «Дивосвіту»; ІІ місце посіли Бондаренко Інна й Матюшин Віктор з Мелітопольської загальноосвітньої санаторної школи-інтернату, а також Байіров Віталій із ліцею «Захисник»; ІІІ місце виборола Войтех Анжела, учениця 9-Б класу «Козацького ліцею».

       Серед команд І місце посіли спортсмени Малобілозерської естетичної школи-інтернату «Дивосвіт»; ІІ місце – учасники з Мелітопольської загальноосвітньої санаторної школи-інтернату; ІІІ місце – команда Запорізької школи-інтернату «Козацький ліцей».

       На закритті олімпіади переможців і призерів почесними грамотами нагородила директор «Козацького ліцею» Губіна Оксана Олександрівна.

       Бажаємо переможцям та усім учасникам змагань самовдосконалення, розвитку, наполегливості та впевненості в досягненні поставлених цілей.