logo
Запорізька школа-інтернат "Козацький ліцей"

ВІДБУЛИСЯ ОНЛАЙН-ЗАХОДИ ДО 35-ОЇ РІЧНИЦІ ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ КАТАСТРОФИ


Опубліковано Пн, 26 Квітня 2021 в 22:19


   26 квітня 2021 року виповнилося 35 років з моменту аварії на Чорнобильській АЕС, яка вважається найбільшою за всю історію ядерної енергетики, як за кількістю загиблих і потерпілих від її наслідків людей, так і за економічним збитком. Це драматична й трагічна сторінка в історії України та всього світу.

   У цей день вихователі Запорізької школи-інтернату «Козацький ліцей» провели низку онлайн-заходів до 35-х роковин Чорнобильської катастрофи з метою підвищення обізнаності здобувачів освіти про аварію на Чорнобильській АЕС та вшанування пам’яті людей, які загинули внаслідок цієї катастрофи.

   Учні переглянули уривки документальних фільмів, познайомилися із розсекреченими матеріалами про масштабну катастрофу та здійснили віртуальний тур Чорнобилем сучасним.

   Поговорили про наслідки аварії й рівень радіації, що перевищував усі допустимі норми, про те, як боролися з невідомим ворогом пожежники й добровольці та як покидали назавжди свої домівки, самі не знаючи цього, місцеві жителі… Історії очевидців викликали невимовний біль, шок та сльози…

   Катастрофа на атомній електростанції перетворила місто Прип'ять і 30 км поліських лісів на зону відчуження, покинуту та небезпечну, на сотні років...

   Ми стали свідками не тільки всесвітньої трагедії, а й безмежної мужності, жаги до життя багатьох тисяч наших земляків.

   Схиляємо низько голови перед світлою пам’яттю героїв, які віддали свої життя, зупиняючи ядерний смерч, та відвели біду від прийдешніх поколінь.

   Ми пам’ятаємо…

      

      

Переглянути фото "ОНЛАЙН-ЗАХОДИ ДО 35-ОЇ РІЧНИЦІ ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ КАТАСТРОФИ"