logo
Запорізька школа-інтернат "Козацький ліцей"

ВИХОВАНЦІ ГУРТКА "ДЖУРА" "КОЗАЦЬКОГО ЛІЦЕЮ" - КРАЩІ ПОШУКОВЦІ-ПАТРІОТИ ЗАПОРІЗЬКОГО КРАЮ


Опубліковано Пт, 12 Квітня 2019 в 12:17


   10 квітня 2019 року в Запорізькому обласному краєзнавчому музеї відбулася Обласна відкрита конференція учнівської молоді «Українська революція: 100 років надії і боротьби».

   Вихованці гуртка «Джура» Запорізької школи-інтернату «Козацький ліцей» провели пошуково-дослідницьку роботу «Твої герої, Запорізький край» з метою ознайомлення із бойовими подвигами наших земляків - захисників Батьківщини та працівників тилу, героїв краю, які жили чи живуть поруч з нами і зробили великий внесок у розвиток Запорізького краю, його культури, виховання підростаючого покоління на кращих зразках служіння своєму народу, вірності Україні.

   У межах роботи над проектом «Майдан: усна історія» було організовано зустріч із військовослужбовцем і волонтером 37-го батальйону Збройних сил України Матченком Валерієм. Ліцеїсти під керівництвом Ситника Олега Володимировича підготували науково-дослідницьку роботу, в якій викладено історичні факти подій в Україні, що відбуваються на Сході.

   Отож на Обласній конференції вихованка гуртка «Джура» Довбня Єлизавета виступила з доповіддю на тему «Я був на цій війні», познайомивши усіх присутніх в залі з проектом, над яким ліцеїсти розпочали працювати ще з грудня 2018 року.

   Юна дослідниця була нагороджена Почесною грамотою Запорізького обласного центру туризму і краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді, а також отримала подарунок від організаторів заходу - альманах «Твої герої, Запорізький край» (Збірка учнівських пошукових робіт), куди увійшла, як одна з найкращих, робота пошуковців-патріотів із «Козацького ліцею».

   До речі, матеріал збірки можна використовувати для проведення тематичних занять, вечорів пам’яті, державних свят України тощо.

   Вітаємо Довбню Єлизавету, креативних вихованців гуртка «Джура» та керівника Олега Володимировича з успішним втіленням у реальність  проекту. Пишаємося вашим внеском у розвиток патріотичного виховання молодого покоління.