logo
Запорізька школа-інтернат "Козацький ліцей"

"Козацький ліцей" гостинно приймав учасників Всеукраїнського учнівського турніру юних істориків


Опубліковано Сб, 22 Квітня 2017 в 13:53


        З 17 по 22 квітня 2017 року комунальний заклад «Запорізька спеціалізована школа-інтернат ІІ-ІІІ ступенів «Козацький ліцей» Запорізької обласної ради гостинно приймав учасників Всеукраїнського учнівського турніру юних істориків. На інтелектуальні бої зібралися 29 команд із 15 областей України.

       Організатори змагань - Департамент освіти і науки Запорізької обласної державної адміністрації та Запорізький обласний інститут післядипломної педагогічної освіти.

      18 квітня відбулося урочисте відкриття турніру. Привітала юних геніїв директор Департаменту освіти і науки Запорізької обласної державної адміністрації Озерова Тетяна Ярославівна. Успіхів та перемог в інтелектуальних змаганнях побажала командам директор школи-інтернату Губіна Оксана Олександрівна

 Приємним подарунком для учасників змагань став запальний український танок від вихованців хореографічної групи «Сузір’я» «Козацького ліцею».

         З 19 квітня розпочалася запекла боротьба інтелекту, креативу та красномовства.

         Незважаючи на зливи, снігові замети й зимову прохолоду в квітні, дебати між командами видались досить напруженими та гарячими. Відразу зрозуміло, що керівники команд є справжніми професіоналами, адже підготували найкращих знавців історії, які не просто володіють історичними фактами, а і вміють аналізувати події, давати їм оцінку й проводити паралелі між минулим та сучасністю.

         Змагання оцінювала почесна експертна спілка у складі доцентів, професорів, ректорів університетів, методистів, завідуючих кафедрами найпрестижніших освітніх закладів України.

         Щоб розвантажити мозок, для учасників турніру було проведено екскурсії по визначних пам’ятках історії та культури славного міста Запоріжжя, а також організовано дискотеки в «Козацькому ліцеї», одну з яких проводили представники спеціально запрошеної волонтерської групи «AngelS» та популярні запорізькі артисти.

        У фінал вийшли шість команд: збірна команда Донецької області, дві команди Харківської області, Житомирської, Рівненської та Миколаївської областей.

        22 квітня відбувся фінальний етап турніру з історії. Перемогу в конкурсі розділили команда Харківської гімназії №6 «Маріїнська гімназія» (м. Харків) і Миколаївська гімназія №2 (м. Миколаїв).

         На урочистому закритті змагань команда «Надія» Кіровоградської області в знак вдячності презентувала організаторам турніру вишиту картину «Єдина Україна» і збірки поезій кіровоградського майстра слова Миколи Панасюка, а для вихованців «Козацького ліцею» команда ФК «Олександрія» передала пам’ятні сувеніри.

        Фіналісти й переможці Всеукраїнського турніру юних істориків отримали в подарунок книги з історії від партнерів заходу – Українського інституту вивчення Голокосту «Ткума» («Відродження»).

       Усім учасникам турнір дуже сподобався.

        Такі інтелектуальні змагання допомагають молоді ставати впевненими, розвивають їхнє мислення, комунікативні навики, допомагають розкритися і вірити в себе та впевнено йти до цілі.