logo
Запорізька школа-інтернат "Козацький ліцей"

"ЕКОМОЗАЇКА" ДО ВСЕСВІТНЬОГО ДНЯ ЗЕМЛІ


Опубліковано Пт, 26 Квітня 2019 в 10:47


   24 квітня 2019 року в Запорізькій школі-інтернаті «Козацький ліцей» відбувся конкурс авторських відеороликів «Екомозаїка» у межах відзначення Всесвітнього дня Землі з метою формування позитивного ставлення молоді до екологічних проблем сучасного суспільства, розвитку її активної громадянської позиції, реалізації інтересів підлітків і використання їх творчого потенціалу; формування екологічної культури, привернення уваги людей до екологічних проблем; формування активної позиції для захисту довкілля.

   Оцінювати відеороботи учнів 7-11-х класів запросили спілку експертів з екологічних питань: заступницю директора з виховної роботи, вчителя географії та природознавства Котову Тетяну Миколаївну, голову етноклубу «Мальви» м. Запоріжжя Теребінову Юлію Геннадіївну та вчителя біології Андрушко Асю Леонідівну.

   За вимогами формат і зміст відео повинен бути цікавим і пізнавальним. Містити в собі конкретну екологічну проблему та пропозиції щодо її вирішення. Учасники самі визначали жанр відеоролика тривалістю не більше 2 хвилин.

   Із великою відповідальністю і досить креативно підійшли класи-конкурсанти до підготовки своїх відеороликів. Було порушено багато екологічних проблем: збереження фауни та флори, ґрунту, води, чистота запорізьких дворів і парків, річки Дніпра, міста Запоріжжя і планети в цілому.

   Ліцеїсти не тільки презентували статистичні дані щодо екологічних проблем, а й показали особистий дієвий внесок у справу захисту і збереження навколишнього середовища.

   На екологічний захід до «Козацького ліцею» також завітали представники громадської організації «Кольорові відра». Їх запросила класний керівник 8-В класу Зубарева Юлія Сергіївна.

   У відеоролику восьмикласників було порушено одну з найбільш глобальних проблем – сміття, у якому майже потопає практично вся наша планета.

    Координаторка «Кольорових відер» Олена Мелешко розказала про напрямки роботи організації, наголосивши на важливості та необхідності сортування сміття, адже по ставленню людства до проблеми сміття можна судити наскільки суспільство цивілізоване.

   Активістка запросила учнів та педагогів ліцею підтримати її петицію «Виділити приміщення/ділянку землі для встановлення станції рециклінгу - другого життя відходів (сортування відходів із їхньою можливою подальшою переробкою) у центрі міста.

    По завершенню підсумували свою роботу – активну участь в екологічних заходах і акціях «За чисте довкілля», «Вода для всіх», «Зустріч птахів», «Посади дубочок для синів та дочок», «Посади своє дерево», «Будь, як ми – прибери!»  у межах відзначення Всесвітнього дня Землі.

   Журі підвели підсумки і нагородили переможців:

  • І місце у конкурсі авторських відеороликів «Екомозаїка» посіли учні 8-В класу;
  • ІІ місце – учні 10-А класу;
  • ІІІ місце – 11-А клас.

   Вітаємо  переможців! Натхнення, нових цікавих ідей та якомога більше реальних дій і вчинків щодо збереження природи.

   Дякуємо за активну участь у екоконкурсі. Тішать активність, патріотизм, любов до рідного міста та свідомі вчинки ліцеїстів щодо збереження чистоти навколишнього середовища.

   Ми живемо на найдивовижнішій планеті -  Земля. І наш обов’язок  любити та оберігати її.