logo
Запорізька школа-інтернат "Козацький ліцей"

АКТИВНА І РЕЗУЛЬТАТИВНА УЧАСТЬ ЛІЦЕЇСТІВ У IV ОБЛАСНІЙ ЛІТНІЙ ШКОЛІ ДЛЯ ОБДАРОВАНОЇ УЧНІВСЬКОЇ МОЛОДІ ЗАПОРІЗЬКОГО КРАЮ


Опубліковано Пн, 24 Червня 2019 в 21:10


   3 03 по 14 червня 2019 року на базі Хортицької національної навчально-реабілітаційної академії було проведено IV обласну літню школу для обдарованої учнівської молоді Запорізького краю за мовним, фізико-математичним, історико-географічним та хіміко-біологічним напрямами.

   Організатор - Департамент освіти і науки Запорізької обласної державної адміністрації.

   Учасниками літнього навчального табору стало понад 80 обдарованих учнів області, серед яких і вихованці Запорізької школи-інтернату «Козацький ліцей».

   Впродовж двох тижнів учні мали можливість поглибити знання у відповідних напрямках і попрацювати над своїми науково-дослідними роботами.

   Інтерактивні лекції і практичні заняття проводили кращі педагоги-науковці Запорізької області та викладачі вузів. 

   Навчання гармонійно поєднували з яскравим відпочинком: цікаві майстер-класи, творчі та спортивні змагання, вікторини, екскурсії на острів Хортицю, містом Запоріжжям, Дніпром. Відвідали виставу театру-лабораторії «Vie».

    Під час свого перебування і навчання у літній школі діти мали можливість, об'єднуючись у групи, створювати свої власні проекти.

    Команда інтелектуалів та інтелектуалок, у складі якої - Чубукова Вероніка, учениця 9-А класу «Козацького ліцею», презентувала свій пізнавальний дослідницький проект «Агресія як домінанта поведінки сучасного підлітка», за який посіла почесне ІІІ місце. 

    На урочистому закритті літнього навчального табору юні обдарування-переможці були нагороджені Почесними Грамотами.

    «Мені дуже сподобалося у цій літній школі. Тут я дізналася багато цікавого про особливості фото- та відеозйомки. Також у нас проходив конкурс талантів, на якому ми з подругою виконали пісню «Човен» популярного українського гурту «Один в каное». А четвер взагалі був насиченим: конкурс «Містер і Міс табору» та захист наших дослідницьких проектів. Активна розумова діяльність у поєднанні з насиченим дозвіллям - два тижні пролетіли, як два дні. Знайшла багато нових друзів. Це було круто!» - поділилася враженнями від перебування у обласній літній школі Вероніка.

    Дякуємо за чудову організацію і можливість талановитій молоді Запорізького краю розвивати науково-дослідницькі компетентності та творчий потенціал.