logo
Запорізька школа-інтернат "Козацький ліцей"

АКТИВНА УЧАСТЬ У ФЛЕШМОБІ "ЛЕСИН КВІТНИК" У МЕЖАХ ОНЛАЙН-СВЯТКУВАННЯ 150-РІЧНОГО ЮВІЛЕЮ ЛЕСІ УКРАЇНКИ "ЛЕСЯ УКРАЇНКА: РОЗШИРЕННЯ ГОРИЗОНТІВ"


Опубліковано Пн, 8 Лютого 2021 в 08:54


   Етноклуб «Мальви» Запоріжжя та Запорізький Козацький ліцей стали учасниками флешмобу "Лесин квітник" у межах онлайн-святкування 150-річного Ювілею Лесі Українки "Леся Українка: розширення горизонтів", що відбудеться 20 лютого 2021 року о 12 годині за київським часом на zoom платформі. Організатори заходу: товариство "Україна - Світ"; Національний музей літератури України; Світова Федерація Українських Жіночих Організацій.

   Квітка як джерело творчості і натхнення, як носій кращих традицій козацтва, як символ служіння своєму народу постає у поезіях Лесі. Вона любила їх усі – від пишної троянди і до ледь помітних тернових квіточок. Ця любов була безмежною. Квіти для поетеси - мірило чистоти помислів і вчинків.

   Інтимна лірика Лесі Українки рясніє квітковими образами та символами, бо поетеса не могла собі уявити кохання без квітів. Червоні квіти граната символізують поцілунки закоханих, урочиста магнолія – прекрасна наречена, нікотіана – квітка палкого забуття. Але, власне, уособленням кохання є троянда; пишна, горда та ча­рівна красуня - червона рожа.

   Багатий барвистий "Лесин квітник" створили ліцеїсти!

   « ... квіток, квіток, як можна більше квітів !..»

 

#КозацькийЛіцей

#ЕтноклубМальвиЗапоріжжя

#ТовариствоУкраїнаСвіт

#ЛесіУкраїнки150річнийЮвілей