logo
Запорізька школа-інтернат "Козацький ліцей"

Андріївські вечорниці


Опубліковано Пн, 19 Грудня 2016 в 07:25


              Традиційним стало святкування Дня Андрія Первозванного в комунальному закладі «Запорізька загальноосвітня школа-інтернат І-ІІІ ступенів №4» Запорізької обласної ради.

               14 грудня 2016 року Андріївські вечорниці зібрали усіх на свято. Учасниками заходу були учні 8-10-х класів та вчителі: Філоненко Сергій Васильович в ролі господаря, Зубарева Юлія Сергіївна – господиня, куми – Дворко Валентина Семенівна і Класс Наталія Петрівна.

                 Свято було дуже колоритним та яскравим: співали українських народних пісень («В саду гуляла», «Грицю, Грицю до роботи», «Ішов козак потайком», «Вечорниці шики-дим»), танцювали, ліпили вареники, розказували небилиці, жартували.

                 «Андрію, Андрію, на тебе маємо надію, долю хочемо свою знати, просимо допомагати», - ворожачи на хлопців, звертались до апостола дівчата. Виливали воском долю на воді, гадали із дзеркалом.

                   Цікавими були містичні інсценізації із величних творів Миколи Гоголя «Утоплениця» та «Вечори на хуторі поблизу Диканьки».

                    Веселою була гра «Калита», яка є основною на Андріївський вечір.  Парубки та дівчата також поласували смачними варениками.

                     Андріївські вечорниці в школі-інтернаті №4 стали вибухом незабутніх емоцій та драйву. Завдяки артистам та організаторам свята максимально вдалося відтворити українські народні звичаї і традиції, що передаються нам з покоління в покоління.