logo
Запорізька школа-інтернат "Козацький ліцей"

ДЕНЬ ЦИВІЛЬНОГО ЗАХИСТУ В "КОЗАЦЬКОМУ ЛІЦЕЇ"


Опубліковано Пн, 31 Травня 2021 в 12:34


   «Запобігти, врятувати, допомогти!» – саме під таким гаслом 28 травня 2021 року в Запорізькій школі-інтернаті «Козацький ліцей» проходив День цивільного захисту.

   Мета – практичне відпрацювання учнями за їх віковими категоріями теоретичних знань та навичок правильно і чітко діяти у різних надзвичайних ситуаціях для захисту свого здоров'я та життя.

   У цей день було організоване та проведене практичне тренування з безпечної та швидкої евакуації усіх учасників освітнього процесу.

   На захід було також запрошено представників державної пожежно-рятувальної частини № 5 ГУ ДСНС України у Запорізькій області. Рятувальники наголосили на важливості дотримання правил безпеки життєдіяльності та познайомили учнів з пожежно-рятувальною технікою і наявним оснащенням. Найбільше захоплення викликав пожежний автомобіль у наймолодших ліцеїстів.

   Потім учні разом зі своїми педагогами змагалися у квесті-грі  «Запобігти, врятувати, допомогти!» Класи-команди за своїми маршрутними листами мандрували такими локаціями: «Надання першої долікарської допомоги», «Одягни протигаз», «Найпростіші та підручні засоби індивідуально го захисту», «Типи та види надзвичайних ситуацій», «Зберіть аптечку», «Тривожна валіза», «Ситуація SOS», «Виживання в лісі», «Конструктор», «Витривалість і вправність», «Пантоміма», «Стоп, паніка!» відпрацьовували «Наші дії в екстремальних ситуаціях», проходили  інтелектуальні бліц-опитування «Обізнаний – значить попереджений», «Правда чи міф?», виконували ситуаційні завдання «Твоя поведінка в екстремальних ситуаціях».

   Під час проходження квесту ліцеїсти удосконалили свої теоретичні знання та відпрацювали практичні навички під час захисту від наслідків надзвичайних ситуацій; перевірили уміння користуватися засобами індивідуального захисту, надавати першу домедичну допомогу; формували і розвивали морально-психологічні якості у випадках НС: мужність, відвагу, витримку, ініціативу та кмітливість, винахідливість і взаємодопомогу.

   Під час заходу діти поглибили знання з цивільного захисту та здобули практичні навички захисту від наслідків надзвичайних ситуацій.

      

      

Фотозвіт за посиланням ДЕНЬ ЦИВІЛЬНОГО ЗАХИСТУ 2021