logo
Запорізька школа-інтернат "Козацький ліцей"

День Соборності України


Опубліковано Ср, 18 Січня 2017 в 09:51


      День Соборності України — свято, яке відзначають щороку 22 січня в день проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося в 1919 році. Офіційно в Україні День соборності відзначають з 1999 року.

      16 січня 2017 року у комунальному закладі «Запорізька загальноосвітня школа-інтернат І-ІІІ ступенів № 4» Запорізької обласної ради вихователями 2-11 класів було проведено виховні години до Дня Соборності України з метою поглиблення знань учнів з історії виникнення свята Соборності України, ознайомлення з цікавими фактами про рідну країну; виховання патріотичних почуттів та повагу до державної атрибутики

      «Дітям було цікаво дізнатися важливі історичні факти про об’єднання українських земель. Багато школярів не зовсім розуміли поняття «соборність», а на виховних годинах вони уточнили для себе, що це  не лише територіальна цілісність і незалежність, а й духовна єдність українців», - говорить голова козацької дитячо-юнацької організації «КІШ», учениця 11-Б класу Острівна Анастасія.

      Вітаємо усіх українців з Днем Соборності України!