logo
Запорізька школа-інтернат "Козацький ліцей"

День здоров'я на Хортиці


Опубліковано Сб, 27 Травня 2017 в 14:21


         25 травня 2017 року в рамках Дня здоров’я учні комунального закладу «Запорізька спеціалізована школа-інтернат ІІ-ІІІ ступенів «Козацький ліцей» Запорізької обласної ради разом зі своїми вчителями та вихователями здійснили похід на о. Хортицю.

         Люб’язно погодився провести екскурсію визначними пам’ятками та святилищами острова для ліцеїстів старший науковий співробітник заповідника «Хортиця», голова ГО “Запорізька рада ветеранів АТО”, запорізький «кіборг» Зайцев Вячеслав Олексійович, який розказав багато цікавого про історію Хортиці, перші поселення скіфів, виникнення козацької республіки та відомих гетьманів Богдана Хмельницького, Івана Сірка, повідав перекази про легендарність і магічність Чорного каменю.

Мандрівники пройшлися по шевченківських місцях. Завітали до історико-культурного комплексу «Запорізька Січ», де оглянули козацькі курені, площу, на якій приймалися важливі історичні і політичні рішення. Відвідали діючу трибанну Десятинну церкву, оглянули гончарні та ковальські майстерні, спостерігали за виготовленням козацьких монет. Бажаючі придбали сувеніри.

          День здоров’я ліцеїстів був у стилі пішохідного туризму. Він пройшов з користю для розуму, душі та тіла. Діти поглибили знання з історії рідного краю, побували в багатьох пам’ятних місцях, помилувались краєвидами скель, Дніпра та гідроелектростанції, насолодились ароматом акацієвого цвіту, прийняли сонячні ванни й повернулися до школи-інтернату якраз на обід.

         Дякуємо Вячеславу Олексійовичу за пізнавальну екскурсію.