logo
Запорізька школа-інтернат "Козацький ліцей"

ДОЛУЧИЛИСЯ ДО ПРОВЕДЕННЯ ВСЕУКРАЇНСЬКОГО МІСЯЧНИКА "ШКІЛЬНА БІБЛІОТЕКА ТА ЕКОЛОГІЧНА ПРОСВІТА"


Опубліковано Нд, 25 Жовтня 2020 в 13:27


   Щорічно у жовтні в Україні проводиться місячник шкільних бібліотек. Гасло місячника-2020 - «Шкільна бібліотека і екологічна просвіта».

   Бібліотека «Козацького ліцею» активно долучилася до проведення Всеукраїнського місячника «Шкільна бібліотека та екологічна просвіта».

   Головна мета Всеукраїнського місячника – привернення уваги до екологічних проблем і активізація роботи бібліотеки з екологічної просвіти підростаючого покоління спільно з учасниками освітнього процесу.

   У бібліотеці організована книжкова виставка «Знай, люби, бережи!», огляд якої був зроблений для учнів 5-х класів. Для них же проведена екологічна вікторина «Людина і природа: правила гри».

   Для 6-х класів Бадун В.Д. провела бесіду «За сторінками Червоної книги». Учениця 6-В класу Школяренко Аліна презентувала свою виставку-експозицію картин у техніці валяння із вовни «Квіти навколо нас».

   Вже другий рік поспіль у бібліотеці діють виставки картин юних художників і художниць ліцею. У цьому році свої нові роботи під назвою «Природа очима художників» представила широкому загалу учениця 7-В класу Жук Марія. Майстриня провела презентацію виставки для здобувачів освіти та своїх батьків.

   7-мі класи взяли участь у екологічному брейн-ринзі «У природи жива душа».

   Відбулася панельна дискусія «Забруднення довкілля і здоров’я людини» та цікава корисна зустріч читачів бібліотеки з лікарем «Козацького ліцею» Чахальянц Е.А.

   Збереження життя на Землі і його безпека залежить безпосередньо від рівня екологічної культури. Підростаюче покоління має знати шляхи і засоби бережливого використання природи, поліпшення навколишнього середовища, можливості відновлення його ресурсів.