logo
Запорізька школа-інтернат "Козацький ліцей"

ДОЛУЧИЛИСЯ ДО СОЦІАЛЬНО-ОСВІТНЬОЇ ПРОГРАМИ FlOWERS4SCHOOL


Опубліковано Нд, 22 Січня 2023 в 11:11


А ти сій квіти...

Навіть якщо завтра – кінець світу.

Сади садок. Хай виростає до зірок.

Служи землі. Цінуй, люби, лелій.

Вона віддячить дітям

І всім, хто хоче й вміє вільно жити.

 

Сій квіти жовті, сині – різні,

Щоби вони встелили всі шляхи,

Якими повертатимуться грізні,

Найкращі в світі наші вояки

Додому, до родини і до щастя,

Яке вимолюємо в Бога зараз всі.

Сій хліб і квіти – всупереч напастям.

Багато сій, щоб вистачило всім...

 (Людмила Муріна)

   Козацький ліцей разом з етноклубом «Мальви» Запоріжжя  долучилися до соціально-освітньої програми Flowers4school та отримали від Нідерландів коробку з цибулинами квітів (до 500 штук), яка містить велику колекцію  тюльпанів, нарцисів, гіацинтів, крокусів, анемонів.

   Flowers4school –  це благодійний освітній проєкт, спрямований на озеленення Українських шкіл від асоціації квіткових виробників Нідерландів та України.

   Головна місія проєкту – це познайомити дітей зі світом квітів за допомогою їх участі у висадці цибулин для своєї школи. Нідерландські благодійники вірять, що висадка їхніх цибулин біля шкіл України допоможе позитивно вплинути на моральний стан дітей, і покаже їм, що садівництво – це весела справа, яка розвиває любов до своєї Батьківщини.

   20 січня 2023 року дев'ятикласники разом зі своїми педагогами та головою етноклубу «Мальви» Запоріжжя Юлією Теребіновою зібралися на подвір'ї закладу освіти висаджувати квіти з вірою, що навесні Запорізький Козацький ліцей та вся Україна розквітне і відродиться.