logo
Запорізька школа-інтернат "Козацький ліцей"

ДОЛУЧИЛИСЯ ДО ВОЛОНТЕРСЬКОГО ПРОЕКТУ "ПОСАДИ ДУБОЧОК ДЛЯ СИНІВ І ДОЧОК"


Опубліковано Пт, 12 Квітня 2019 в 12:16


   Дуб – це символ могутності, розвитку, сили, незламності духу. Дуб також є символом Запорізької школи-інтернату «Козацький ліцей». Він зображений на гербі та прапорі освітнього закладу. 

   10 квітня 2019 року активні п’ятикласники «Козацького ліцею», вчителі, вихователі та батьки долучилися до волонтерського проекту «Посади дубочок для синів та дочок».

   Учасниками екологічної акції, окрім дружної родини 5-х класів, стали завідувач регіонального науково-методичного центру «Освіта та громадянське суспільство» Запорізького інституту післядипломної педагогічної освіти Мальований Микола Михайлович та керівник Запорізької обласної федерації козацького бойового мистецтва «Спас», директор ДЮСШ «Спас» Рижов Костянтин Анатолійович.

  Козацька спільнота презентувала ліцеїстам саджанці славнозвісного запорізького дуба, якому вже понад 700 років.

   Весело, завзято, енергійно і жваво усі разом посадили дубочки. Для того, щоб тендітні примхливі саджанці прийнялися, зміцніли і виросли кремезними дубами-велетнями, окрім підготовки відповідного ґрунту (дренаж, пісок, органічні добрива, вода), п’ятикласники придумали спеціальний словесний супровід церемонії висадки дерев.

   Переконані, що догляд і спільна турбота сприятимуть росту та активному розвитку дубів.