logo
Запорізька школа-інтернат "Козацький ліцей"

ДОЛУЧИЛИСЯ ДО ВСЕСВІТНЬОЇ ЕКОЛОГІЧНОЇ АКЦІЇ "ОЗЕЛЕННЯ ПЛАНЕТИ"


Опубліковано Ср, 14 Квітня 2021 в 22:32


   10 квітня 2021 року відбулася Всесвітня екологічна акція «Озеленення Планети».

   Місія проєкту «Озеленення Планети»  – висадити 100 000 000 дерев по всій планеті та змінити екосвідомість людей у всьому світі до шанобливого ставлення до природи.

   У Запоріжжі містяни долучилися до глобальної екоініціативи «Озеленення Планети» з метою привернення уваги  до проблем екології та відновлення екосистеми міста та планети в цілому.

   У межах екопроєку члени Ротарі-клубу «Запоріжжя-Хортиця», представники Запорізької обласної ради й Всеукраїнської федерації «Спас» за ініціативи чартерного президента РК «Запоріжжя-Хортиця» Притули Олександра Леонтійовича й директорки Запорізької школи-інтернату «Козацький ліцей» Губіної Оксани Олександрівни було організовано й проведено акцію «Створення парку» на території освітнього закладу.

   На подвір’ї ліцею активісти висадили 5 лип і 5 кленів, поливати і доглядати за якими будуть потім ліцеїсти.

   «Цей проєкт розвиватиметься далі. Ми плануємо розчистити майданчик для скверу, побудувати козацьку фортецю для дітей у парку, поставити лавки для відпочинку з символікою Ротарі-клубу. – зазначив Олександр Притула й додав: –  Запрошуємо клуби приєднатися до проєкту. Зробимо разом нашу планету чистою!»

   «Дбаючи про екологію, ми інвестуємо в наше майбутнє!»  – запевнив керуючий справами виконавчого апарату Запорізької обласної ради Подорожко Володимир Володимирович.

   12 квітня 2021 року до «Створення парку» на території «Козацького ліцею» долучився також Ілля Левченко, член Ротарі-клубу «Запоріжжя-Хортиця», який разом зі своєю родиною висадив дві магнолії.

   Дерева придбали за кошти фонду клубу розваг і дозвілля «Камін» @kamin_zp , у якому незабаром, до речі, буде проведено конкурс екологічних проєктів для підлітків і молоді на отримання грандів понад 50 тис. грн.

   Озеленили територію Запорізького Козацького ліцею – зробили вагомий внесок у відновлення екосистеми Запоріжжя й нашої Планети!