logo
Запорізька школа-інтернат "Козацький ліцей"

Екскурсія м. Запоріжжям як подарунок до Дня захисту дітей


Опубліковано Пн, 5 Червня 2017 в 19:44


        1 червня 2017 року для кращих класів за рейтингами 2016-2017 навчального року – 4-Б та 10-Б класів, а також для представників козацької дитячо-юнацької організації «КІШ» комунального закладу «Запорізька спеціалізована школа-інтернат ІІ-ІІІ ступенів «Козацький ліцей» Запорізької обласної ради з нагоди Дня захисту дітей директор Губіна Оксана Олександрівна зробила ліцеїстам подарунок – екскурсію містом Запоріжжям.

         Комфортабельним автобусом відправились у подорож. Екскурсовод Тараненко Світлана Володимирівна розказала багато цікавого про історію створення Запоріжжя, про ГЕС, будівництво мостів, про історію кожного архітектурного шедевру та про відомих діячів, які побували в запорізькім краї.

         Першою зупинкою став Вознесенівський парк, що знаходиться на набережній Дніпра. Цей парк вважається одним із кращих в місті для відпочинку. Подивились на величний пам’ятник київському князю Святославу Ігоревичу. Милувались фонтаном на природному озері. Пройшлися мостом, що веде до бесідки закоханих. Погодували качок, пофотографували черепах.

         Далі проїхались проспектом Соборним. Зупинились на центральному бульварі Шевченка. Наступною зупинкою став майдан Маяковського. Головною особливістю і окрасою майдану є «Фонтан життя» - величезна чаша-всесвіт, де під тиском води вільно обертається планета Земля, яку уособлює велика гранітна куля, що обертається під дією води, а по периметру її оточують сім кам’яних статуй в етностилі, які символізують собою життя, працьовитість, енергію, силу. Помилувались виставкою картин відомих запорізьких художників.

        Фінішна зупинка - Запорізька дитяча залізнична дорога. Діти мали можливість побачити різноманітні види екзотичних риб в акваріумі, прогулялись зимовим садом, де росте багато цікавих тропічних рослин, відвідали зоопарк. Ну і звісно ж покаталися на потязі.

        Дякуємо директору Губіній Оксані Олександрівні за чудовий подарунок до свята, а Тараненко Світлані Володимирівні за цікаву та пізнавальну екскурсію містом.