logo
Запорізька школа-інтернат "Козацький ліцей"

ГОДИНА СПІЛКУВАННЯ "КОЖНА ЛЮДИНА - ОСОБЛИВА"


Опубліковано Сб, 9 Лютого 2019 в 21:36


   7 лютого 2019 року  в комунальному закладі «Запорізька спеціалізована школа-інтернат ІІ-ІІІ ступенів «Козацький ліцей» Запорізької обласної ради в учнів 5-х класів відбулася година спілкування «Кожна людина – особлива» з психологами Пугач Лілією Василівною та Сєрковою Анастасією Григорівною, присвячена темі рівних можливостей кожної людини в суспільстві й толерантного ставлення.

   Під час заходу ліцеїстів супроводжував метафоричний образ метелика, який підказував дітям, допомагаючи зрозуміти, що зміни у світогляді людини та формування її як особистості залежать не тільки від зовнішніх факторів – соціуму, а й від уміння перемагати свій страх, лінь, постійно удосконалювати себе та займатися саморозвитком.

   Передивляючись мотивуючі відеоролики та висловлюючи свою думку, п’ятикласники дійшли висновків, що завжди можна змінити життя на краще, що в будь-якій (навіть складній!) ситуації є вихід.

   Головне - не втрачати віру в себе та свої можливості, ні в якому разі не опускати руки. Кожна людина особлива по-своєму, і тому розраховує на підтримку друзів, рідних, близьких і дорогих її серцю людей.

   Сподіваємося, що година спілкування допомогла учням краще зрозуміти один одного та з повагою ставитися до відмінностей оточуючих людей, сприймаючи кожного таким, як він є, підтримуючи товаришів у складних ситуаціях, а також стане поштовхом працювати над собою, адже хто перемагає у собі негатив, стає набагато щасливішою людиною.

   «Переможи себе – і виграєш тисячі битв» - вчення Будди є актуальними і мотивуючими. Тож станьте переможцями – запаліть у своїх серцях вогонь добра, толерантності, поваги, щедрості, щирості та чесності.