logo
Запорізька школа-інтернат "Козацький ліцей"

IНФОРМАЦІЙНО-ПРОСВІТНИЦЬКА ГРА ДО МІЖНАРОДНОГО ДНЯ БОРОТЬБИ ЗА СКАСУВАHНЯ РАБСТBA


Опубліковано Чт, 3 Грудня 2020 в 09:44


   Щороку 2 грудня за рішенням Генеральної Асамблеї ООН відзначається Міжнародний день боротьби за скасування рабства.

 

   До цієї дати та в продовження Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» психологічною службою КЗ «Запорізька спеціалізована школа-інтернат ІІ-ІІІ ступенів «Козацький ліцей» ЗОР було проведено інформаційно-просвітницьку гру «Ліза та її друзі подорожують світом» для учнів 10-х класів, які планують отримувати освіту та працювати за кордоном.

   Метою гри є інформування учнів про проблему торгівлі людьми і правила безпечних подорожей, а також вироблення в них навичок безпечної поведінки в ситуаціях, які потенційно можуть призвести до потрапляння у ситуацію торгівлі людьми.

   Дівчата та юнаки обговорювали проблемні питання, які можуть виникати під час подорожей за кордон та стосуються життя і безпеки людини.

   З метою отримання інформації учасники здійснили дзвінок на телефон національної гарячої лінії з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів - 527.

   У підсумку гри учні зробили висновок про необхідність ретельної інформаційної підготовки для того, щоб подорож до іншої країни виявилась приємною та безпечною.