logo
Запорізька школа-інтернат "Козацький ліцей"

ІНФОРМАЦІЙНО-ПРОСВІТНИЦЬКЕ ЗАНЯТТЯ З ЕЛЕМЕНТАМИ ТРЕНІНГУ "СТОП!" НАСИЛЬСТВУ НАД ЖІНКАМИ"


Опубліковано Чт, 26 Листопада 2020 в 11:03


   25 листопада 2020 року розпочалася Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства», яка буде проходити до 10 грудня включно.

   Мета акції – привернення уваги суспільства до проблем подолання насильства у сім’ї, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок.

   Розпочинається акція саме 25 листопада не випадково. У 1999 році Генеральна Асамблея ООН проголосила 25 листопада Міжнародним днем боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок й запропонувала урядам, міжнародним і неурядовим організаціям проводити в цей день заходи, спрямовані на привернення уваги громадськості до цієї проблеми. 

   Запорізька школа-інтернат «Козацький ліцей» не залишилася осторонь цієї акції. Психологічною службою освітнього закладу було проведено інформаційно-просвітницьке заняття з елементами тренінгу «Стоп!» насильству над жінками» для учнів 10-11-х класів.

   Мета заходу: формування нульової толерантності до проявів всіх форм та видів насильства у суспільстві.

   Також учням була надана інформація щодо того, де можна знайти допомогу у випадку потрапляння у ситуацію насильства. 

   Першим кроком до подолання проблеми насильства має стати її усвідомлення, як суспільством в цілому, так і кожним окремим громадянином. Необхідно змінювати терпиме, а іноді й байдуже ставлення суспільства до насильства.

   Кожен з нас має сказати «Стоп!» насильству як соціальному явищу.