logo
Запорізька школа-інтернат "Козацький ліцей"

Інтерактивне заняття "Між нами, дівчатами"


Опубліковано Нд, 17 Грудня 2017 в 16:10


      15 грудня 2017 року в рамках продовження репродуктивної програми «Здоров’я молоді» лікарем Кумар Оксаною Русланівною, психологом Пугач Лілією Василівною та соціальним педагогом Моргун Анастасією Григорівною в комунальному закладі «Запорізька спеціалізована школа-інтернат ІІ-ІІІ ступенів «Козацький ліцей» Запорізької обласної ради було проведено інтерактивне заняття для дівчат 9-11-х класів.

      Зустріч відбулась в затишній неформальній атмосфері тренінгового кабінету. Дівчата обговорили риси, які притаманні жіночій статі, жваво подискутували між собою про роль жінки в сучасному суспільстві.

     Лікар нагадала юним пані про те, що незважаючи на швидкий темп життя, варто пам’ятати про своє здоров’я. Оксана Русланівна в дуже цікавій формі познайомила учасниць заняття з інформацією про особливості будови жіночого тіла та розповіла, які гормони беруть участь у функціонуванні репродуктивної системи жінки.

     Потім переглянули відеоролики про наслідки абортів у підлітковому віці, використовуючи матеріали кваліфікованих фахівців «Клініки, дружньої до молоді».

     Завершилася зустріч обговоренням питань, які хвилюють наших дівчаток, за чаюванням. У такій комфортній атмосфері легко було відкритися та звернутись за порадою до дорослих наставниць.

     Від активних учасниць заняття пролунали пропозиції щодо подальшого формату профілактичної роботи, які медико-психологічна служба закладу із задоволенням втілить у життя найближчим часом.