logo
Запорізька школа-інтернат "Козацький ліцей"

КОЛЬОРОВИЙ ТИЖДЕНЬ


Опубліковано Вт, 16 Квітня 2019 в 12:12


   З 8 квітня 2019 року стартував Кольоровий тиждень. Розфарбувати світ у Запорізькій школі-інтернаті «Козацький ліцей» запропонувала інструктор із фізичної культури Косман Анастасія Анатоліївна.

   Кожного дня на інформаційних стендах з'являлися цікаві факти про символічні кольори, а також у відповідний час учнівський і педагогічний колективи ліцею збиралися на ґанку для спільного фото у тематичному дрес-коду.

   Отож понеділок - синій. Цікаву презентацію про значення цього кольору підготували представники психологічної служби. Вальцер Катерина Володимирівна у актовій залі для учнів провела асоціативний тест щодо взаємозв'язку кольору та характеристики особистості.

   У вівторок ліцей засяяв золотом, наповнився світлом і теплом. Діти перетворилися на маленькі сонця і дарували позитив усім навколо.

   Жовтий - символ розуму. Він допомагає сконцентруватися та віднайти правильне рішення навіть у найскладнішій ситуації, краще сприймати і запам'ятовувати інформацію. Тому після уроків ліцеїстам було запропоновано три різні за складністю поезії (на вибір) для вивчення напам'ять за певний проміжок часу.

   Учні зібралися на «Гіннес-шоу», щоб показати свої здібності щодо запам'ятовування, декламуючи вірші напам'ять.

   Саме цього дня у освітньому закладі започатковано «Книгу рекордів «Козацького ліцею».

   У середу в пріоритеті був зелений - колір природи та натхнення! Цей день видався досить насиченим і багатоманітним.

   Долучилися до Обласного волонтерського проекту «Посади дубочки для синів і дочок» - посадили саджанці запорізького славнозвісного дуба (якому понад 700 років!).

   Родзинка того дня - творча зустріч із українським гуртом танцювальної електронної музики «MOZGI».

  Четвер - помаранчевий. Цей колір, на думку багатьох психологів-дослідників, підвищує апетит. А ще він символізує невичерпну енергію. Це колір тепла, заходу сонця, осені, гарбузів, моркви, апельсинів і мандаринів.

   Ліцеїсти залюбки пригощали один одного жовтогарячими цитрусами.

   До речі, orange - один із топ-3 трендових весняних відтінків у одязі 2019 року.

   У п'ятницю, 12 квітня, прийшли на навчання в одязі кольору, який до смаку: для когось - це червоний, білий, чорний, фіолетовий, сірий, рожевий, блакитний…

   У кожного є свої улюблені барви та відтінки. Рекомендуємо усім додавати якомога більше барв у своє життя для покращення самопочуття і гарного настрою.