logo
Запорізька школа-інтернат "Козацький ліцей"

Комунікативний тренінг "Навички ефективного спілкування"


Опубліковано Ср, 18 Квітня 2018 в 11:43


   16 квітня 2018 року в комунальному закладі «Запорізька спеціалізована школа-інтернат ІІ-ІІІ ступенів «Козацький ліцей» Запорізької обласної ради для учнів 9-В класу практичним психологом Пугач Лілією Василівною, соціальним педагогом Моргун Анастасією Григорівною, лікарем-педіатром Кумар Оксаною Русланівною та класним керівником Тараненко Оленою Вадимівною було проведено тренінг «Навички ефективного спілкування».

   Мета заняття - формування комунікативних навичок підлітків для розкриття їх творчого потенціалу в  різних сферах спілкування.

   Для більшої ефективності та результативності в досягненні комунікативної взаємодії на тренінг запросили гостей із Запорізького національного університету: Абрамову Інну Георгіївну, кандидата філологічних наук, доцента кафедри теорії комунікації, реклами та зв’язків із громадськістю, а також студенток ІІ курсу факультету журналістики.

   На заняття до «Козацького ліцею» завітала й представниця ГО «Місто можливостей» Світлична Марія Віталіївна.

   Тренінг був насиченим і досить динамічним. Учасники отримали можливість дізнатися більше про процес комунікації, його складові. Пізнавальну й змістовну презентацію про навички ефективного спілкування підготувала Інна Георгіївна разом зі своїми студентками.

   Заслухали також думки дев’ятикласників, які підготували виступи за темою «Правила ефективного спілкування з однолітками, молодшими учнями, дорослими».

   Цікаво презентувала роботу ГО «Місто можливостей» Марія Віталіївна, залучивши дітей до активної співпраці в групах під час виконання інтерактивних вправ на розвиток комунікації.

   Інформативною була доповідь «Психосоматика при порушенні процесу комунікації» лікаря-педіатра Оксани Русланівни, а краще зрозуміти проблему допомогла практична вправа «Переформулюй висловлювання».

   Проте найцікавіше чекало попереду: за участю студенток-журналісток дев’ятикласники отримали змогу записати своє перше професійне інтерв’ю! І не просто записати, а ще й отримати кваліфікований зворотній зв'язок від професіоналів у сфері комунікації –  Інни Георгіївни та Марії Віталіївни.

   Підлітки почули думку досвідчених фахівців, побачили свої сильні сторони та зони росту.

   У результаті роботи учасники заняття відпрацювали навички розуміння себе та інших людей, розширили можливості встановлення контактів у різних ситуаціях спілкування, дізналися, які методи вирішення складних емоційних ситуацій є більш ефективними і дієвими, а також попрацювали над формуванням навичок ефективної самопрезентації.

   Закінчився захід дружньою фотосесією та отриманням сертифікатів від ГО «Місто можливостей».

   Дякуємо всім учасникам тренінгу за плідну роботу, позитивні емоції, обмін досвідом і нові знання!