logo
Запорізька школа-інтернат "Козацький ліцей"

КОЗАЦЬКИЙ ЛІЦЕЙ ВІДЗНАЧИВ ДЕНЬ ГІДНОСТІ ТА СВОБОДИ


Опубліковано Вт, 22 Листопада 2022 в 10:46


   Гідність — це про повагу до людини, до нації. І саме зараз ми, українці, вже вкотре нагадуємо всьому світу про справжні цінності розвинутих цивілізацій, доводимо ворогам, що є сильними, гордими, сміливими і непокірними людьми, які мають єдине прагнення – жити вільно та щасливо на своїй землі. Чужого нам не треба.

   Що робить нас непереможними? Об'єднання, свободолюбність, працьовитість, винахідливість, ідеалізм, демократія, боротьба за щасливе майбутнє. Про все це говорили сьогодні, 21 листопада 2022 року, в День Гідності та Свободи, з учнями Козацького ліцею під час тематичних виховних годин «Україна - країна нескорених».

   З нагоди свята у 5-В класі було також організовано та проведено флешмоб «Янгол Пам'яті». Власними руками діти зробили Янголів та розвісили їх на деревах як символ пам'яті з метою вшанування Героїв Небесної Сотні та всіх українських воїнів, які загинули у боротьбі за свободу та незалежність.

   Під час виховних годин здобувачі освіти 9-х класів ділилися своїми думками, що для них означають поняття «Гідність», «Свобода» в умовах сьогодення. Проходили онлайн-тестування «Що ви знаєте про День Гідності та Свободи», переглядали тематичні відеоролики.

  Говорили також про боротьбу українського народу проти тиранії за вільне майбутнє, про героїзм українців, їхні здобутки у світі, нашу історію. Згадали геніальних пророків, таких як: Тараса Григоровича Шевченка та незрівнянну Ліну Костенко, в чиїх поетичних рядках знаходимо силу, віру і наснагу до боротьби за свою долю та світле майбуття.

   З нагоди свята у бібліотеці Козацького ліцею також діє книжкова інсталяція «Вахта пам'яті».

   Свято віримо, що вистоїмо і переможемо зло, бо ми єдині у своїх прагненнях – бути вільними, бути гідними свободи у рідній Україні, суверенній та незалежній процвітаючій державі.

   Слава УКРАЇНІ!

   Слава її ГЕРОЯМ!

   ДЯКУЄМО ЗАХИСНИКАМ І ЗАХИСНИЦЯМ УКРАЇНИ!

      

Фотозвіт за посиланням ДЕНЬ ГІДНОСТІ ТА СВОБОДИ 2022