logo
Запорізька школа-інтернат "Козацький ліцей"

Ліцеїсти відзначили День української писемності та мови


Опубліковано Пт, 10 Листопада 2017 в 14:18


       9 листопада 2017 року в Запорізькій школі-інтернаті «Козацький ліцей» відбулася низка заходів до Дня української писемності та мови:

  • о 12:30 год. учні 5-11 класів та вчителі долучилися до написання XVII Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності на Українському радіо під гаслом «Нас багато. Ми різні. Але нас об’єднує спільна мета»;
  • бібліотекарем ліцею Поляковою Наталією Володимирівною було проведено виставку тематичної літератури;
  • відсвяткували День української писемності та мови, організувавши чудовий захід «Свято Мови» для учнів 3-11 класів.

       Дебютували як ведучі на заході учні 9-х класів Аксьоненко Нікіта й Мещерякова Катерина, які просто блискуче справились зі своєю місією.

        На «Святі Мови» переглянули цікаві пізнавальні відеосюжети на тему: «День української мови – легенди минулого», «Історія української писемності» та «Майстер-клас «З любов’ю до рідної мови».

         Для усіх мовознавців та моволюбів учитель української мови та літератури Класс Наталія Петрівна провела поетичний батл «У полоні слів». Змагалися дві команди - «Соняшник» і  «Жайвронки», які показали себе кращими знавцями віршів, крилатих фраз та висловлювань, прислів’їв і приказок про рідну українську мову.

         Зворушливо і проникливо читала поезію «Говоріть…» Олеся Лупія Ольхова Вікторія із 8-Б класу. Справжніми професіоналами в ораторському і танцювальному мистецтві стали вихованці гуртка «Скарбниця золотого слова» Прокопенко Марія, Яцола Катерина та Дабіжа Владислава, які виконали композицію «Крила» на слова Ліни Костенко.

        Ще раз вітаємо зі святом усіх шанувальників рідної української мови!