logo
Запорізька школа-інтернат "Козацький ліцей"

Маршрут безпеки


Опубліковано Чт, 19 Січня 2017 в 07:51


             12 січня 2017 року в комунальному закладі «Запорізька загальноосвітня школа-інтернат

І-ІІІ ступенів № 4» Запорізької обласної ради в рамках місячника «Пропаганда здорового способу життя» відбувся інтерактивний профілактичний захід з питань збереження репродуктивного здоров’я, профілактики ВІЛ/СНІДу та ІПСШ – «Маршрут безпеки».

            Лікар школи Кумар Оксана Русланівна, практичний психолог Пугач Лілія Василівна, соціальний педагог Моргун Анастасія Григорівна та вчитель біології Андрушко Ася Леонідівна провели навчання учнів 9-х класів.

           Розпочався захід із інформативного лекторія. Особливо наголошувалось на стані захворюваності на епідемію ВІЛ/СНІДу по Україні на сьогоднішній час.

           Далі підлітки розділились на команди. Долаючи «Маршрут безпеки», отримали змогу засвоїти інформацію про навички безпечної для життя і здоров’я поведінки.

            Завдяки практичним діям, під час дискусії та «мозкового штурму», отримуючи додаткові консультації від педагогів-тренерів та лікаря, учні  сформували  навички та уміння прийняття виважених рішень, розв’язання проблем і протистояння негативному психологічному впливові та маніпуляціям.

           Під час проходження «станцій» учні добре засвоїли, що треба робити, щоб уникнути інфікування ВІЛ і зрозуміли, що кожна людина сама несе відповідальність за своє здоров’я й безпеку.  

            Захід закінчився переглядом відеороликів, під час яких школярі узагальнили набуті знання і зробили висновки щодо важливості прийняття виважених рішень та свідомого ставлення до свого життя і здоров’я.