logo
Запорізька школа-інтернат "Козацький ліцей"

Місячник боротьби з туберкульозом


Опубліковано Пт, 24 Березня 2017 в 21:08


      У березні 2017 року в комунальному закладі «Запорізька спеціалізована школа-інтернат ІІ-ІІІ ступенів «Козацький ліцей» Запорізької обласної ради було проведено Місячник боротьби з туберкульозом. У рамках Місячника проходили такі заходи:

- конкурс-виставка малюнків «Моє здоров’я у моїх руках» для учнів 2-6 класів;

- конкурс інформаційних бюлетенів на тему: «Все про туберкульоз» для учнів 7-11 класів;

- показ пізнавальних мультфільмів «Важливе про туберкульоз» та «Профілактика туберкульозу» для молодших школярів.

        Окрім цього, для учнів початкової ланки було організовано зустріч із представниками благодійної організації «Червоний Хрест». Вони провели для малюків цікаву лекцію «Що необхідно знати про туберкульоз».

       Учні 5-8 класів переглянули презентацію на тему: «Біла ромашка - символ боротьби з туберкульозом», яку підготувала лікар-педіатр «Козацького ліцею» Кумар Оксана Русланівна.

       На зустріч із вихованцями 8-9 класів школи-інтернату були запрошені представники центру «Клініка, дружня до молоді» на базі комунального закладу «Запорізька міська багатопрофільна дитяча лікарня № 5». Вони познайомили учнів із питаннями ранньої діагностики та профілактики туберкульозу, епідеміологічними показниками розповсюдження туберкульозу в Україні.

       Для учнів 9-11 класів за участю ЗМГО «Щаслива родина» було організовано он-лайн вебінар «Поборемо туберкульоз разом». До вебінару запросили координатора програми для дітeй у складних життєвих обставинах Миколу Колодяжного, лікаря-фтизіатра, заступника завідуючої дитячим відділенням Обласного протитуберкульозного диспансеру Пашкову О.О. Учні підготували доповіді щодо особливості симптоматики туберкульозу та профілактики хвороби. На вебінарі в дружній атмосфері обговорювали проблеми захворювання на туберкульоз та шляхи їх подолання.

       Учні «Козацького ліцею» взяли участь в акції «Щасливе дитинство», яку провела ЗМГО «Щаслива родина»: підписали свої малюнки з найкращими побажаннями швидкого одужання та передали дітям, хворим на туберкульоз, у дитяче відділення Обласного протитуберкульозного диспансеру.

       24 березня – Всесвітній день боротьби з туберкульозом. Саме в цей день завершальним етапом Місячника боротьби з туберкульозом став виступ лікаря ліцею Кумар Оксани Русланівни на загальношкільних батьківських зборах з корисною інформацією про хворобу та шляхи її профілактики.

     Бережіть себе!