logo
Запорізька школа-інтернат "Козацький ліцей"

Місячник профорієнтації


Опубліковано Ср, 15 Березня 2017 в 09:03


       У комунальному закладі «Запорізька спеціалізована школа-інтернат ІІ-ІІІ ступенів «Козацький ліцей» Запорізької обласної ради у лютому-березні      пройшов Місячник профорієнтації «Професійний орієнтир – 2017».

        У рамках цього місячника відбулись зустрічі учнів 9-их та 11-го класів із представниками різних навчальних закладів, які розповіли підліткам про спеціальності, які можна отримати у них, а також про особливості навчання, пільги та подальше працевлаштування. Нас відвідали представники таких державних навчальних закладів: «Запорізьке вище професійне училище «Моторобудівник», «Запорізький професійний ліцей», «Запорізький професійний будівельний ліцей», «Багатопрофільний центр професійно-технічної освіти», «Запорізький професійний промисловий ліцей».

         Також начальником відділу Запорізького правобережного  центру зайнятості, Івановою Наталією Василівною, для наших випускників було проведено захід, присвячений  актуальним професіям на ринку праці в Україні та Запорізькій області на сьогоднішній час. Спеціаліст допомогла підліткам розглянути типові помилки у виборі професії та можливі наслідки цих помилок. Учням були продемонстровані відеофільми, спрямовані на розвиток навичок та умінь професійної самопрезентації.

        Цікавим було заняття з елементами тренінгу для представників  школи організаторських умінь «Лідер» (учні 8-11 класів). Практичний психолог Пугач Лілія Василівна допомогла учасникам заняття виявити власні профорієнтаційні здібності та нахили шляхом виконання різноманітних вправ.

        Активними учасниками конкурсу малюнків «Моя майбутня професія» стали учні 2-4 класів, які зобразили на папері свої мрії і сподівання, пов’язані з вибором професії. 

       Усі ці заходи сприяли усвідомленню ліцеїстами важливості питання професійного самовизначення.

      Плануються тематичні екскурсії для учнів на підприємства міста для того, щоб майбутні випускники познайомились з особливостями професій та змогли обрати потрібну й цікаву саме для себе.