logo
Запорізька школа-інтернат "Козацький ліцей"

НАБЛИЖАЄТЬСЯ СВІТЛЕ СВЯТО ВЕЛИКОДНЯ


Опубліковано Пт, 26 Квітня 2019 в 11:02


   Великдень – одне з найбільших свят християн. В Україні святкується з Х століття. Пов’язане воно з воскресінням Ісуса Христа, тому й має назву Великий день або Великдень.

   24 квітня 2019 року у межах відзначення Великодня у Запорізькій школі-інтернаті «Козацький ліцей» відбулося багато яскравих подій.

   Після обіду уся родина ліцею зібралася на Великому колі на подвір’ї освітнього закладу.

   Заздалегідь кожен клас-курінь ліцею, щоб підтримати мистецькі традиції нашої держави, готував символічні яйця, декоруючи їх традиційними символами, розмальовував писанки.

   Цікавий майстер-клас для дітей по оздобленню писанок на заняттях гуртка «Виготовлення сувенірів» провела керівниця Лаврищева Світлана Федорівна.

   Отож за ініціативи етноклубу «Мальви» м. Запоріжжя колектив Запорізького Козацького ліцею долучився до Міжнародної акції «Барви Писанки», започаткованої головою Клубу жінок у Греції Hanna Oliynych, - стали активними учасниками відкриття Писанкового Великоднього дерева «Дерево Життя і Розвитку».

   Після урочистої частини заходу дружно підійшли до Великоднього дерева і прикрасили його яйцями-писанками ручної роботи, барвистими стрічками та іншими великодніми прикрасами-оберегами.     

   «Писанкове дерево буде радувати не тільки учнів ліцею, а й пересічних запоріжців. Уже зараз Писанкове дерево стало популярним місцем для фотосесій», - із захопленням поділилася враженнями від яскравого Великоднього дерева на сторінці етноклубу «Мальви» м. Запоріжжя у Facebook Теребінова Юлія Геннадіївна.

  Також цього дня учні, батьки і педагоги освітнього закладу стали активними учасниками Обласної благодійно-волонтерської Акції «Великодній кошик для бійця». Великодні смаколики – паски, вітальні листівки, поробки, обереги – усі ці подарунки передали координатору Акції від Волонтерського комітету при Запорізькій обласній державній адміністрації – волонтеру Ярошенко Олені.

   Для учнів 5-Б класу до свята Великодня креативні педагоги Усьольцева Олена Євгенівна і Безкоровайна Маргарита Григорівна запросили дівчат із майстерні «Пряна».

   Для маленьких ліцеїстів і ліцеїсток провели цікавий майстер-клас, на якому діти із задоволенням розмальовували пряники – кожен на свій смак. Було цікаво і весело.

   Вітаємо усіх Вас із світлим і радісним святом - Великоднем! Бажаємо щастя і радості, віри і благополуччя,  миру та спокою. Усіх земних благ Вам!