logo
Запорізька школа-інтернат "Козацький ліцей"

Навчальна поїздка до Полтави


Опубліковано Пн, 27 Листопада 2017 в 08:40


      Керуючись Меморандумом про взаєморозуміння та співпрацю з Проектом Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ «Консультування з ВІЛ/СНІДу та підтримка інституцій», підписаного 4 лютого 2016 року між Департаментом освіти і науки облдержадміністрації та бюро Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ в Україні, з метою продовження співпраці та успішного розвитку й впровадження проектів «Організація та координація волонтерської діяльності» та «Профілактика ВІЛ-інфекції навчальних в закладах», обміну кращими практиками та досвідом у період з  20 по 23 листопада 2017 року відбулась навчальна поїздка до міста Полтави представників двадцяти найкращих навчальних закладів Запорізької області, які працюють над цими проектами.

      Можливість взяти участь в обміні досвідом отримав і комунальний заклад «Запорізька спеціалізована школа-інтернат ІІ-ІІІ ступенів «Козацький ліцей» Запорізької обласної ради.

      Ділитись своїм досвідом та навчатись до м. Полтави відправилась соціальний педагог ліцею Моргун Анастасія Григорівна, яка активно впроваджує в роботу закладу проект ««Консультування з ВІЛ/СНІДу та підтримка інституцій».

      Протягом трьох днів відбувався обмін досвідом педагогів Запорізької та Полтавської областей по превентивному вихованню і волонтерству.

      Запорізька делегація познайомилась із роботою найкращих навчальних закладів Полтавської області, а також з результатами діяльності громадських благодійних організацій. Натомість тренери козацького краю поділились власним досвідом і провели майстер-класи з проектів «Організація та координація волонтерської діяльності» та «Профілактика ВІЛ-інфекції в навчальних закладах» на базі Полтавського загальноосвітнього навчального закладу № 24 та Великосорочинського навчального закладу.

     «Козацький ліцей» висловлює подяку Німецькому товариству міжнародного співробітництва GIZ за можливість обміну кращими практиками й отримання нових поглядів на психосоціальні послуги та програми шляхом покращення знань та обміну досвідом, а також Запорізькому й Полтавському інститутам післядипломної педагогічної освіти за організацію і змістовну програму навчальної поїздки. 

       Окрема подяка - нашим координаторам: Мінаковій Катерині Леонідівні, Мінаковій Ірині Валентинівні та Макаренко Тетяні Михайлівні.

       Завдяки отриманому досвіду ми зможемо удосконалити  впровадження проектів у сфері освіти в роботі «Козацького ліцею».