logo
Запорізька школа-інтернат "Козацький ліцей"

НЕЗАБУТНЯ ПОДОРОЖ КРАЇНАМИ ЄВРОПИ


Опубліковано Пн, 16 Грудня 2019 в 15:27


   З 29 жовтня по 5 листопада 2019 року команда переможців міського футбольного турніру Metalurg Children's Cup із Запорізької школи-інтернату «Козацький ліцей», що отримала головний приз турніру – поїздку в Європу, відправилася подорожувати містами Краків (Польща), Прага (Чехія), Мюнхен (Німеччина) та Відень (Австрія).
   Спочатку зупинилися у величному місті Лева. Відвідали екскурсію, мандруючи лабіринтами львівських вулиць.
   Наступного дня вже милувалися красою Кракова - міста польських королів із цікавою історією та старовинною європейською архітектурою.
   Особливе враження і неймовірне захоплення викликали Прага та Мюнхен – величні легендарні міста.
   Дуже сподобалася романтична прогулянка-екскурсія на кораблі річкою Влтава, сповна насолодилися чудовою панорамою прибережних празьких вулиць, парків і величних будинків.
   Під час річкової прогулянки на нижній палубі корабля мандрівники-ліцеїсти мали можливість пообідати, відчувши увесь смак і багатство «шведського столу» з розкішним меню: гарячі і холодні страви та закуски, фрукти і десерти, різноманітні напої на будь-який смак.
   Викликав подив у юних туристів «Танцюючий будинок». Ця будівля зі скла і сталевої підвалини є родзинкою міста.
   Не встигли оговтатися від вражаючих насичених пригод у Чехії, як треба було рушати далі. Наступне місто для відвідин – Мюнхен, що славиться своїми гучними та веселими фестивалями, смачною кухнею, а також пам'ятками історії та культури.
   Цікавою була екскурсія «Мюнхен – легенда Баварії». Зробили багато яскравих світлин. Також зайнялися шопінгом: купили сувеніри, солодощі та інші цінні подарунки собі, своїм рідним і друзям.
  Прогулялися центральною площею Марієнплацу.
   Скуштували також баварських страв (у тому числі посмакували славнозвісними баварськими сосисками і запашними ковбасками, спробували німецьких супів тощо). Побували також на ярмарку, відчувши справжній дух Різдва.
   А потім відправилися у музей BMW. У юнаків це місце викликало нереальні емоції.
   Після візиту Мюнхену усі переконалися, що Німеччина – країна майбутнього.
   Австрія – країна контрастів. Саме у Відні відбулася заключна оглядова екскурсія для туристів-ліцеїстів. Це місто є дорогим найбільшим культурно-історичним центром Європи.
   Побачили і переконалися, що австрійці дбають і бережуть навколишнє середовище.
   Повернувшись на Батьківщину, поділилися своїми яскравими враженнями й емоціями від мандрівки з батьками та друзями.
  Висловлюємо щирі слова вдячності за отриману можливість відправитися у подорож по Європі команді турагентства «Дімона-Авіатур» і головному організатору дитячого футбольного проєкту Metalurg Children's Cup Дмитру Щербакову.
  Було вражаюче та незабутньо!