logo
Запорізька школа-інтернат "Козацький ліцей"

ОСВІТЯНИ КОЗАЦЬКОГО ЛІЦЕЮ ПОШИРЮЮТЬ ПЕРСПЕКТИВНИЙ ПЕДАГОГІЧНИЙ ДОСВІД


Опубліковано Пн, 29 Травня 2023 в 19:29


   17-19 травня 2023 р. на базі Запорізького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти у дистанційному форматі відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Освіта та наука крізь виклики сьогодення».

   У межах першого Всеукраїнського-науково практичного марафону «Освіта на здоров’я: особливості розбудови безпечного, здорового та інклюзивного освітнього середовища» своїм перспективним досвідом залюбки поділилися педагоги Козацького ліцею – Анастасія Сєркова, практичний психолог, і Сергій Філоненко, вчитель основ здоров’я та фізичної культури.

   Анастасія підіймала питання актуальності та важливості впровадження сексуальної просвіти в шкільну систему, надавала рекомендації щодо проведення просвітницьких занять із дітьми з даної тематики; поділилася досвідом сексуальної просвіти онлайн (онлайн-ризики сексуального характеру, онлайн-джерела просвіти та допомоги).

   Психологиня також виступила у ролі спікерки під час діалогу-сесії «Проведення профілактично-просвітницького факультативу для молоді «Захисти себе від ВІЛ» у форматі онлайн».

   Сергій Філоненко провів майстер-клас на тему «Застосування онлайн-сервісів на уроках основ здоров’я для формування ключових компетентностей здобувачів освіти»; познайомив з власним педагогічним досвідом використання різноманітних сайтів і сучасних методів навчання.

   22 травня 2023 року стартував обласний марафон майстер-класів учасників віртуального колективного стенда «Освіта Запорізького краю» XIV міжнародної виставки «Сучасні заклади освіти-2023», організований обласним науково-методичним центром.

   У межах Марафону команда освітян – Оксана Губіна, директор Козацького ліцею, Тетяна Котова, заступник директора з виховної роботи, та Юлія Філоненко, педагог-організатор, долучилися до презентації досвіду «Золотих Медалістів» за темою «Впровадження козацької педагогіки як складової національно патріотичного виховання ліцеїстів».

   Дякуємо ЗОІППО за сприяння професійному зростанню наших освітян та розвитку освіти Запорізького краю.