logo
Запорізька школа-інтернат "Козацький ліцей"

ПЕДАГОГІЧНИЙ БОМОНД ЗАПОРІЗЬКОГО КОЗАЦЬКОГО ЛІЦЕЮ ПОБУВАВ НА КРЕАТИВНІЙ МУЗИЧНІЙ ПРОГРАМІ "РІЗДВО БЕЗ КОРДОНІВ - JAZZ AND FOLK"


Опубліковано Сб, 9 Січня 2021 в 19:20


   «Ось хоча б і Різдво. Зате який відчуваєш священний трепет, якими добрими поривами повнишся! Я завжди чекав цих днів як найкращих у році. Це радісний час – дні милосердя, доброти, всепрощення. Це єдині дні у всьому календарі, коли люди, наче за мовчазною згодою, вільно розкривають один перед одним свої серця ... Тож хай живе Різдво!» (Чарльз Діккенс, «Різдвяна історія»).

   7 січня 2021 року, напередодні локдауну, педагоги Запорізького Козацького ліцею побували на креативній музичній програмі «Різдво без кордонів – Jazz and Folk», що відбувся у Запорізькій обласній філармонії (Концертному залі ім. Глінки).

   У слухачів народних та авторських українських хітів, що стали світовими шедеврами, у виконанні академічного козацького ансамблю пісні і танцю «Запорожці» з’являлися мурахи по шкірі; емоції переповнювали кожного глядача.

   «Діксіленд артистів академічного симфонічного оркестру та солістка обласної філармонії Юлія Якса спільно із «Запорожцями» презентували під час своєї ексклюзивної концертної програми кращий джаз та запальний етно-фольк». Підспівував увесь зал і гучно вибухав оплесками.

   Звучали хіти естради в джазових аранжуваннях, українські народні пісні у сучасних ритмах; народний вокал acapella поєднувався з етно-стилем, а запальні хореографічні візерунки доповняли енергетикою й артистизмом палітру яскравих кольорів.

   Дякуємо за запрошення на чудовий різдвяний концерт генеральному директору Запорізької обласної філармонії, заслуженій працівниці культури України Конаревій Ірині Едуардівні. Це було незабутньо!

   Раді нашій співпраці.