logo
Запорізька школа-інтернат "Козацький ліцей"

Передноворічна поїздка до дітей Запорізького обласного центру соціально-психологічної реабілітації


Опубліковано Пн, 1 Січня 2018 в 22:08


       30 грудня 2017 року за ініціативи юних волонтерів - голови та писаря (заступника) дитячо-юнацької організації «КІШ» Острівної Анастасії й Касіча Євгена Запорізької школи-інтернату «Козацький ліцей» було організовано передноворічну поїздку до дітей Запорізького обласного центру соціально-психологічної реабілітації.

       На гостини до малюків, які опинилися у скрутних життєвих обставинах, відправились юні волонтери Острівна Анастасія, Касіч Євген, Макарова Ольга та Войтех Анжела разом із координатором добрих справ Філоненко Юлією Володимирівною.

        Приїхали  з подарунками: солодощами, фруктами, м’якими іграшками, пазлами, дитячою літературою, щоб привітати вихованців закладу із прийдешнім Новим 2018 роком та Різдвом Христовим.

        Екскурсію центром, який є тимчасовою домівкою для дітей, провела вихователь І групи Солонікова Ніна Михайлівна.

        Приміщення тепле, затишне. Стіни прикрашають картини, декоративне панно – робота талановитих вихованців закладу. Новорічна атмосфера, красуні-ялинки… Таке враження, наче потрапив до якогось казкового будиночку.

       Познайомились із дітьми. Багато спільних інтересів знайшли під час розмови Настя і Женя з дівчатками-ровесницями, поділившись планами на майбутнє.

       Серед дітей середнього шкільного віку побачили знайомі обличчя – Вауліна Теймура та Гостіщева Михайла. Ще в минулому році хлопчики навчались в «Козацькому ліцеї», але так склалося, що зараз їхня доля вирішується… Теймур розчулився до сліз, як почув, звідки приїхали гості…

       Коли спускалися сходами, зайшли до малюків (діти від 3-х років), які саме збиралися гуляти на подвір’я. Ми вирішили піти з ними. Точніше, вони нас взяли з собою і повели…

       Було багато обіймів, посмішок, сліз, відвертого суму, щирих зізнань… Пограли в м’яча, поплели Насті коси, покатались на гойдалках, порозмовляли.

       Матеріальних речей, їжі – всього вистачає дітям, бракує тільки уваги, маминої любові, турботи, ніжності та ласки…

       Цей день є для кожного з нас особливим і запам’ятається на все життя.

       Дуже хочеться, щоб доля кожної крихітки, кожної дитини була щасливою, щоб усе склалося тільки якнайкраще, щоб хлопчики й дівчатка росли у повноцінних сім’ях - з мамою і татом у мирі, стабільності, злагоді й любові.

      Наступний візит вирішили зробити після новорічно-різдвяних свят з цікавою концертною програмою. Співпрацю із Запорізьким обласним центром соціально-психологічної реабілітації дітей розпочато.

      Щиро дякуємо учням, батькам та педагогам «Козацького ліцею» за допомогу в організації подарунків для дітей.

      Віримо у диво і хочемо, щоб мрії кожного збувалися!