logo
Запорізька школа-інтернат "Козацький ліцей"

ПЕРЕЙМАЛИ ПРОВІДНІ ОСВІТНІ ІННОВАЦІЇ ДОНЕЧЧИНИ, АБО УЧАСТЬ У XXVIII КОНФЕРЕНЦІЇ АСОЦІАЦІЇ КЕРІВНИКІВ ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ "ВІДРОДЖЕНІ ГІМНАЗІЇ УКРАЇНИ"


Опубліковано Ср, 30 Вересня 2020 в 11:59


   З 21 вересня 2020 року директорка Запорізької школи-інтернату «Козацький ліцей» Оксана Губіна та заступниця директора з виховної роботи Тетяна Котова відвідали славний Донецький край - взяли участь у щорічній XXVIII Всеукраїнській конференції Асоціації керівників закладів освіти «Відроджені гімназії України» на тему «Інноваційний менеджмент як необхідна умова розбудови внутрішньої системи забезпечення якості освіти», що стартувала на базі Палацу культури і техніки НКМЗ м. Краматорська.

   Захід відбувся за сприяння Донецького ОІППО та Президента Асоціації ВГУ - Ярослава Турянського.

   Зібралися освітяни з 13 областей України на п'ятиденний обмін досвідом (з 21.09 до 25.09.) і відвідали з навчальною метою такі освітні заклади Донеччини:

1) Економіко-гуманітарний ліцей № 8 імені Василя Стуса Краматорської міської ради, де гості дізналися про особливості організації дистанційного навчання, інклюзивної освіти і проєктної діяльності;

2) Ліцей № 4 «Успіх» Краматорської міської ради, у якому вражали інтерактивним інтенсивом. Тут було представлено управлінський досвід в цілому та майстер-клас «STEM-лабораторія на основі mikrobit – від інформатики до робототехніки»;

3) Слов’янський опорний заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Слов’янської міської ради та Інклюзивно-ресурсний центр Слов’янської міської ради;

4) Билбасівський опорний заклад;

5) Слов’янська спеціальна школа № 23 Донецької обласної ради, де мали можливість познайомитися зі специфікою роботи з незрячими дітьми, побачили типографію, що друкує літературу зі шрифтом Брайля, та комп’ютерне обладнання, яке пристосоване для дітей з вадами зору.

    Завершальною родзинкою стала Іллінівська школа Костянтинівського району Донецької області, що справила найбільше враження на усіх освітян України. Тут лабораторії «Ейнштейн» на кожному столі в кабінетах біології, фізики і хімії, надсучасні проєктори та усі передові інноваційні освітні новинки в дії, креативні гостинні педагоги і в цілому панує  загальна атмосфера затишку і щастя!

   Окрім освітніх цікавинок і ноу-хау,  отримали багато позитивних емоцій від екскурсії у Новокраматорському машинобудівному заводі та від його музею історії. Відвідали ландшафтний парк «Краматорський»; завітали до Свято-Успенської Святогірської лаври; пройшлися Соляними шахтами м. Соледара, а також побачили, де і як народжуються шампанські вина - побували на екскурсії у Приватному акціонерному товаристві «АртВайнері» в м. Бахмут.

   П'ять днів, наче мить. Донеччина - багатий прогресивний край, що славиться не тільки розвиненою промисловістю та є потужним економічним центром (хоч війна і внесла свої корективи), а й зачарувала розкішною природою, вразила освітніми інноваціями і розумними, добрими та гостинними людьми.

   Дякуємо колегам з Донецького ОІППО та Президенту ВГУ Ярославу Турянському за неймовірні емоції і можливість отримати такий потужний педагогічний досвід.

   Це було незабутньо!