logo
Запорізька школа-інтернат "Козацький ліцей"

ПОБУВАЛИ НА УРОЧИСТОМУ ВІДКРИТТІ ФОТОВИСТАВКИ З НАГОДИ ДНЯ ВШАНУВАННЯ УЧАСНИКІВ ЛІКВІДАЦІЇ НАСЛІДКІВ АВАРІЇ НА ЧОРНОБИЛЬСЬКІЙ АЕС


Опубліковано Пн, 13 Грудня 2021 в 14:08


   14 грудня в Україні відзначають День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, який встановлений згідно з Указом Президента від 10 листопада 2006 року, на згадку про завершення 14 грудня 1986 року будівництва саркофагу над четвертим зруйнованим енергоблоком ЧАЕС.

   10 грудня 2021 року у Запорізькому обласному краєзнавчому музеї за ініціативи громадських об’єднань учасни

ків ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС та сприяння Запорізької обласної ради відбулося відкриття фотовиставки «Погляд через об’єктив» з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

   На урочистому відкритті побували учні Запорізької школи-інтернату «Козацький ліцей». Переглянули світлини фотографа Андрія Кащеєва, зроблені 2007 року у Чорнобильській зоні відчуження, а також поспілкувалися з ліквідаторами катастрофи, які розказали про деталі операції із ліквідації наслідків вибуху та відповіли на питання, які цікавили ліцеїстів.

   Дякуємо всім Героям, які ціною власного життя та здоров’я 35 років тому врятували майбутнє покоління і світ від глобальної катастрофи.