logo
Запорізька школа-інтернат "Козацький ліцей"

ПОЧАТОК РОБОТИ "ШКІЛЬНОЇ СЛУЖБИ ПОРОЗУМІННЯ" У "КОЗАЦЬКОМУ ЛІЦЕЇ"


Опубліковано Пн, 26 Листопада 2018 в 09:04


   З 2018-2019 навчального року в комунальному закладі «Запорізька спеціалізована школа-інтернат ІІ-ІІІ ступенів «Козацький ліцей» Запорізької обласної ради розпочала свою роботу «Шкільна служба порозуміння» з метою профілактики конфліктів та протидії булінгу в шкільному середовищі.

   Заняття проходять у тренінговій формі два рази на місяць в позаурочний час. У роботі використовуються рольові ігри, моделювання ситуацій, самодіагностика, анкетування, метод «мозкового штурму» та різноманітні руханки.

   На засіданнях  розглядаються теми, які стосуються конфліктів та видів конфліктних ситуацій, спільно з’ясовуються шляхи їх подолання, стилі поведінки у конфліктних ситуаціях, обговорюються питання, де шукати допомоги та підтримки у складних ситуаціях.

   Активними учасниками занять є представники самоврядування здобувачів освіти (старшина ДЮО «КІШ»), лідери класів, а також усі активні учні. Приємно, що до роботи служби також долучаються вихователі.

    Останнє засідання відвідали студентки факультету соціальної педагогіки та психології Запорізького національного університету, які поділилися з учасниками своїм досвідом у питаннях вирішення конфліктів.

   Такі заняття допомагають здобувачам освіти розвивати навички комунікативної компетентності, емпатії і емоційний інтелект, що в подальшому буде сприяти покращенню психологічного клімату в класних колективах, допоможе у складних комунікативних ситуаціях знаходити конструктивні рішення конфліктів та гармонійно досягати успіху.