logo
Запорізька школа-інтернат "Козацький ліцей"

Правоосвітня зустріч фахівця Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області з учнівським та педагогічним колективами "Козацького ліцею"


Опубліковано Пт, 26 Січня 2018 в 22:02


      24 січня 2018 року до Запорізької школи-інтернату «Козацький ліцей» завітала фахівець Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області Житняк Людмила Анатоліївна для проведення правоосвітньої зустрічі з учнями та педагогами.

      Гостя провела інтерактивне заняття «Права дитини» для учнів 3-4-х класів.

      Після знайомства із Людмилою Анатоліївною, обговоривши теоретичні правові аспекти та пригадавши не лише власні права, а й обов’язки, діти переглянули відеосюжет «Права людини».

      Фахівець провела цікаву гру «Казкові герої та порушення прав». Переглядаючи уривки з мультфільмів, діти знаходили правопорушення, називаючи порушення, яке скоїв герой.

      Маленькі школярі були дуже активними, залюбки відповідали на тематичні питання й висловлювали власні думки стосовної тієї чи іншої ситуації. Сподобалася дітям також гра «Так чи Ні?».

      Завершальним етапом заняття стала інтерактивна вправа «Мікрофон».

      На питання «Що б ви зробили, якби виросли і стали президентом країни?» можна було почути багато серйозних і досить розумних відповідей: «Зробив би так, щоб у країні та світі був завжди мир», «Я для дітей, які не мають батьків, побудував би дитячий садок», «Хотіла б зробити так, щоб усі жили дружно і щасливо, щоб у всіх дітей були батьки» та ін.

     Отакі, не зовсім дитячі, думки турбують третьо - та четвертокласників.

      Подякувавши за цікаве, змістовне й пізнавальне заняття, зробили колективне фото на пам'ять.

      Правоосвітню зустріч фахівець Головного територіального управління юстиції провела також із вчителями та вихователями ліцею. Людмила Анатоліївна повідомила про реалізацію загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!» із розповсюдженням газет «Юстиція відкрита для людей» та буклетів «Захищай свої прав».

     Фахівець ознайомила педагогів з останніми подіями у сфері юстиції, надала практичні рекомендацій щодо захисту прав за найбільш актуальними напрямами, наголошуючи на тому, що проект «Я МАЮ ПРАВО!» допоможе не лише отримати інформацію, а й стане в пригоді при вирішенні актуальних питань про захист своїх прав.

      Дякуємо Людмилі Анатоліївні за пізнавальну та корисну правопросвітницьку зустріч.