logo
Запорізька школа-інтернат "Козацький ліцей"

Презентація самоврядування здобувачів освіти "Козацького ліцею"


Опубліковано Ср, 19 Вересня 2018 в 14:29


    З початком нового навчального року в Запорізькій школі-інтернаті «Козацький ліцей» настав час для змін та оновлення в управлінні дитячо-юнацькою організацією (ДЮО) «Коло ініціативних шукачів» («КІШ»).

    Визначившись із самоврядуванням класів-куренів, курінні отамани (старости) зібралися на Малій козацькій Раді. Шляхом відкритого голосування було обрано голову – Волкову Уляну та заступника – Гнідого Євгена.

    Протягом тижня було також проведено збори представників усіх осередків під керівництвом голови ДЮО «КІШ» Левченко Владислави (яку було обрано шляхом таємного голосування на виборах у травні 2018 року строком на 2 роки) та писаря (заступника голови) Касіча Євгена. Ці учні здійснюють загальне керівництво самоврядуванням здобувачів освіти «Козацького ліцею».

    Під час зборів визначилися із лідерами і координаторами 7 осередків. Тож вітаємо старшину Великої козацької Ради, яка очолюватиме дитячо-юнацьку організацію «КІШ» школи-інтернату:

   Товмач Новіков Олег - відповідає за навчання; займається рейтингами успішності кожного класу-куреню. Відповідає за висвітлення інформації про здобутки в навчанні учнів на Великому колі щомісяця протягом навчального року. Є координатором осередку «Стежками знань».

   Осавул Римар Наталія – тримає на контролі поведінку, дисципліну і порядок здобувачів освіти на уроках та під час перерв, контролює якість чергування учнями по школі; відповідає за ведення щоденників Честі; координує роботу осередку «Козацька доблесть».

   Бунчужний Осипенко Олександр – допомагає залучати учнівську громаду до творчості, активної участі у всіх заходах, конкурсах ліцею; відповідає за оформлення стендів, за участь ліцеїстів у конкурсах малюнків та виставках; організовує творчу ініціативну групу для оформлення сцени актової зали до свят; допомагає в організації і проведенні дискотек і показу фільмів; співпрацює з педагогом-організатором. Є керівником осередку «Традиції і творчість».

   Обозна Карпуша Анастасія – відає господарством та відповідає за природозахисну діяльність (екоакції тощо); здійснює рейди-перевірки чистоти класних кабінетів і спальних кімнат (щочетверга) спільно з медичною сестрою закладу освіти. Є керівницею осередку «Затишок і комфорт».

   Хорунжий Бурдінович Олег – контролює наявність спортивної форми на уроках фізкультури; відповідає за допомогу в підготовці й проведенні спортивних заходів (змагань, естафет, конкурсів, турнірів тощо); активно співпрацює з інструктором із фізичної культури. Керівник осередку «Козацький вишкіл».

   Скарбниця Довбня Єлизавета – займається питанням участі здобувачів освіти «Козацького ліцею» у волонтерських акціях та проектах; генератор добрих справ і милосердя. Є керівницею осередку «Волонтерство».

   Шафар Гнідий Євген – слідкує за станом збереження шкільних підручників (два рази на рік здійснює рейди-перевірки стану їх збереження); залучає усіх представників ДЮО «КІШ» до участі в різноманітних бібліотечних заходах, виставках; активно співпрацює з бібліотекарем закладу освіти. Очолює керівництво осередком «Кобзарі». Є заступником голови Малої козацької Ради

   14 вересня 2018 року на Великому Колі відбулася презентація самоврядування здобувачів освіти «Козацького ліцею» - старшина Великої козацької Ради була представлена учнівському та педагогічному колективам. Команда лідерів дала обіцянку сумлінно виконувати свої обов’язки і бути гідним прикладом для наслідування.

   Бажаємо оновленому керівництву натхнення, наполегливості у своїй роботі, а також реалізації усіх творчих задумів і досягнення поставлених цілей.