logo
Запорізька школа-інтернат "Козацький ліцей"

Презентували свій фільм "5 С" на Обласному фестивалі патріотичного спрямування для учнівської молоді "Кінотріумф ZP-2018"


Опубліковано Сб, 19 Травня 2018 в 20:26


   17 травня 2018 року команда креативних юнаків Запорізької школи-інтернату «Козацький ліцей» під керівництвом Косман Анастасії Анатоліївни відправились до кіноконцертного залу імені Довженка на церемонію нагородження переможців Обласного фестивалю патріотичного спрямування для учнівської молоді «Кінотріумф ZP-2018».

   Автори та організатори проекту - Запорізький обласний центр патріотичного виховання молоді та Запорізький інститут економіки та інформаційних технологій.

   Учасниками заходу стали учні з 11 різних навчальних закладів, які самостійно створювали короткометражні фільми.

   Жанр і стиль своєї майбутньої стрічки визначали за допомогою жеребкування. До речі, ліцеїсти працювали над жанром детективу в стилі диско.

  Потім для учнів проводили майстер-класи з написання сценаріїв, акторської майстерності та розказали про секрети й тонкощі операторської роботи. З творчою групою кожного освітнього закладу співпрацювали куратори.

    Учасники «Кінотріумфу ZP-2018» мали можливість переглянути фільми різних жанрів.

   Журі у складі запорізьких акторів, телевізійних ведучих і журналістів оцінювало кінокартини в різних номінаціях та визначило оскароносний фільм, а також кращі жіночу й чоловічу ролі.

   Команду режисерів і акторів фільму «5 С» «Козацького ліцею» було нагороджено у номінації «Кращий відеомонтаж».

   Не здобули перемогу, але отримали величезний досвід в роботі над створенням фільму, нові цікаві знання в галузі кіноіндустрії та, як справжні зірки світового рівня, пройшлися червоною доріжкою до кіноконцертного залу імені Довженка на урочисту церемонію, переглянули фільми інших учасників фестивалю.

    Свято кіно було на вищому рівні. «Кінотріумф ZP» - це цікавий проект, що дає можливість молоді розвиватися й відкривати нові таланти.