logo
Запорізька школа-інтернат "Козацький ліцей"

Присвячується пам'яті героїв Крут


Опубліковано Ср, 1 Лютого 2017 в 09:25


Бій під Крутами — бій, що відбувся 29 січня 1918 року біля залізничної станції Крути поблизу селища Крути та села Пам'ятне (за 18 км на схід від Ніжина) між 4-тисячною більшовицькою армією та 300-ми київськими студентами, курсантами, школярами… Цей бій тривав 5 годин.

Найжахливішим було поховання 27 юнаків, які потрапили після бою в полон до більшовиків і були ними страчені.

30 січня 2017 року, саме у зв’язку з такими історичними подіями, учні   7-х класів комунального закладу «Запорізька школа-інтернат «Козацький ліцей» Запорізької обласної ради під керівництвом вихователів Степанової Зінаїди Олександрівни та Дворко Валентини Семенівни підготували та провели вечір-реквієм «Пам’яті героїв Крут присвячується…» для вихованців навчального закладу.

        Метою заходу було поглибити знання про історичне минуле держави і сформувати національну свідомість школярів, виховувати любов до рідного краю, його історичного минулого і сучасності та повагу до героїв нашої держави.

          Ведучі вечора-реквієму Бєлова Сніжана та Хуссін Руслан допомогли  пригадати й відчути кожною клітиною, якою ціною дається боротьба за свободу слова, незалежність, волю, свої права… Запалили також свічку пам’яті.

           Такі події з історії нашого народу та рідної України ми не маємо права забувати. Це наше минуле. Це шлях до світлого та щасливого майбуття.