logo
Запорізька школа-інтернат "Козацький ліцей"

ПРИВІТАЛИ ЗАХИСНИКІВ І ЗАХИСНИЦЬ УКРАЇНИ ЗІ СВЯТОМ


Опубліковано Чт, 14 Жовтня 2021 в 17:12


    14 жовтня – значуща дата, яка щорічно переповнює гордістю та хвилюваннями серця мільйонів громадян нашої України.

   13 жовтня 2021 року, напередодні Дня захисників і захисниць України, у Запорізькому Козацькому ліцеї відзначили свято звитяги українського лицарства, день пам’яті та пошани всіх, хто впродовж століть боровся і продовжує боротьбу за державний суверенітет України.

   На урочистий захід завітали почесні гості: учасник війни на сході України Василенко Олексій Андрійович, санітарна інструкторка 37-го батальйону Щербакова Юлія Олександрівна (позивний – «Вогник»), волонтерка-психолог центру «Солдатський привал», яка працює з військовими та їхніми родинами Волтер Людмила Миколаївна.

   Після виконання гімну нашої держави отримали привітання зі святом до Дня захисників і захисниць України від берегині «Козацького ліцею» Губіної Оксани Олександрівни.

   Боротьба за незалежність України продовжується і зараз. На Донеччині  і Луганщині, на превеликий жаль, гинуть наші патріоти – добровольці та воїни української армії… Переглядаючи тематичні відео, разом пригадали, як усе починалося у 2014 році…

   Учні, батьки та педагоги «Козацького ліцею» з самого початку війни брали активну участь у різних акціях та, співпрацюючи із волонтерами, допомагали українській армії: плели маскувальні сітки, передавали речі, продукти та подарунки з вітальними листівками до свят воїнам АТО – саме так виявляли свою підтримку, повагу та віру. Адже кожен із нас розуміє, як важко нашим героям знаходитися далеко від своїх родин і друзів, як важко кожного дня переживати смертельні ризики та втрати побратимів…

   Свій захід ми також присвятили нашим захисникам, яких назвали за їх велику силу духу – «кіборгами». Ця велика кривава рана залишиться назавжди в нашій пам’яті, в історії України.

   Вшанували пам'ять загиблих героїв хвилиною мовчання, схиливши голови в скорботі…

   Гортали також сторінки славного минулого та відчули адреналіновий вибух від показового виступу справжніх нащадків козаків – вихованців гуртка бойового рукопашу «Спас».

   Переконалися, що військові традиції не вмирають, доки існує сам народ, доки розвиваються його Збройні Сили та виховується молодь у національно-патріотичному дусі, свідченням чого був творчий виступ  вихованців військово-патріотичного гуртка «Джура»  – рою «Яструби».

   Із великою насолодою приймали музичні вітання від талановитих ліцеїстів: вокального квінтету «Акварелі» та тріо «Чарівні мандри», хореографічної групи «Сузір’я».

    Гра юного піаніста-віртуоза Плаксюка Захара, який виконав композицію «Білі хмари» Людовіко Ейнауді, примусила глядачів і слухачів у залі на кілька хвилин затамувати подих від захвату та захоплення.

   Гості подякували за щирі вітання, не стримуючи сліз радості та гордості за підростаюче покоління – майбутнє України.

   Щиро вітаємо Вас, дорогі військовослужбовці, любі захисники і захисниці України зі святом!

   Бажаємо Вам і Вашим родинам добробуту та гармонії, злагоди, здоров’я і щастя! Мирного ясного неба і смачного хліба! Зі святом Вас, дорогі наші! Бережіть себе!

      

      

Фотозвіт за посиланням ПРИВІТАЛИ ЗАХИСНИКІВ І ЗАХИСНИЦЬ УКРАЇНИ ЗІ СВЯТОМ