logo
Запорізька школа-інтернат "Козацький ліцей"

Продовження циклу інтерактивних занять "Між нами, дівчатами"


Опубліковано Пт, 16 Березня 2018 в 10:16


14 березня 2018 року у комунальному закладі «Запорізька спеціалізована школа-інтернат ІІ-ІІІ ступенів «Козацький ліцей» Запорізької обласної ради  відбулось чергове заняття із циклу «Між нами, дівчатами», які проводяться представниками медико-соціально-психологічної служби ліцею у рамках програми зі збереження репродуктивного здоров’я молоді.

На цій зустрічі зібралися дівчата 8-х класів «Козацького ліцею», щоб отримати можливість разом із спеціалістами порозмірковувати, якою бачить жінку сучасне суспільство, які вимоги висуває до неї, а також пригадати про можливі наслідки безвідповідальної поведінки у підлітковому віці, як по відношенню до власного здоров’я, так і по відношенню до репутації.

У процесі заняття учасниці говорили про дорослішання, про стосунки з протилежною статтю, про небезпеку ранніх статевих стосунків та їх наслідки.

Групова робота, диспут, метод «мозкового штурму», перегляд тематичних відеоматеріалів, розміщених на сайті «Клініки, дружньої до молоді», - все це зробило захід цікавим, динамічним і досить корисним. Дівчата активно працювали, ставили фасилітаторам багато запитань: кожна юна леді була почута.

Під час заняття у результаті активної діяльності учениці дійшли висновку, що життя жінки має багато складових, але для того, щоб вона могла реалізувати себе, жити повноцінно, розвиватися, потрібно дбати про здоров’я із раннього віку, тобто вже сьогодні. Адже єдиний безумовний вчинок чи навіть випадковість можуть перекреслити всі плани на майбутнє.

Тому потрібно любити себе, берегти і турбуватись про своє дорогоцінне здоров’я.