logo
Запорізька школа-інтернат "Козацький ліцей"

ПРОСВІТНИЦЬКІ ЗАХОДИ У МЕЖАХ ПРОЕКТУ МІНІСТЕРСТВА ЮСТИЦІЇ "Я МАЮ ПРАВО"


Опубліковано Чт, 19 Вересня 2019 в 20:38


   З 16 вересня 2019 року у межах  правопросвітницького проекту Міністерства юстиції «Я МАЮ ПРАВО!» проходить, як усім уже відомо, Всеукраїнський тиждень із протидії булінгу.

  18 вересня у тренінговому кабінеті комунального закладу «Запорізька спеціалізована школа-інтернат ІІ-ІІІ ступенів «Козацький ліцей» Запорізької обласної ради відбулося перше тематичне засідання «Шкільної служби порозуміння».

   Темою зустрічі лідерів самоврядування здобувачів освіти та учнів 8-х класів стало обговорення питання профілактики булінгу в молодіжному середовищі. Ліцеїсти вчилися розпізнавати ситуації цькування та вирішували, як правильно реагувати на його прояви в класі та школі.

   Учнівська громада дійшла висновку про важливість формування в суспільстві нульової толерантності до такого явища, як булінг.

   Результатом зустрічі стало спільне прийняття рішення про продовження у 2019-2020 навчальному році діяльності «Шкільної служби порозуміння» із метою формування в учнів «Козацького ліцею» навичок вирішення конфліктів мирним шляхом. 

   Також у цей день для учнів 5-В класу цікавий пізнавальний урок на тему «Я маю право» провела старший державний виконавець  Хортицького відділу державної виконавчої служби міста Запоріжжя Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області Дружко Альона Ігорівна.

   Кожна людина має знати і відстоювати свої права, діти - не виняток! П'ятикласники познайомилися із новими і пригадали вивчені раніше права та обов'язки. 

   Саме так підвищуємо рівень правової культури та правової свідомості дітей і молоді, щоб у майбутньому свої знання вони могли застосовувати у життєвих ситуаціях на практиці.