logo
Запорізька школа-інтернат "Козацький ліцей"

ПРОСВІТНИЦЬКО-ПРОФІЛАКТИЧНА ЕКСКУРСІЯ ДО "КЛІНІКИ, ДРУЖНЬОЇ ДО МОЛОДІ"


Опубліковано Пн, 16 Грудня 2019 в 11:06


   9 жовтня 2019 року учні 10-х класів Запорізької школи-інтернату «Козацький ліцей» відвідали «Клініку, дружню до молоді», яка є структурним підрозділом «Запорізької міської багатопрофільної дитячої лікарні № 5».
   Візити до цієї установи вже стали традиційними для десятикласників нашого закладу. Така просвітницько-профілактична екскурсія проходить щороку у межах проведення факультативу «Захисти себе від ВІЛ» і теми «Джерела допомоги для молоді», а також у межах реалізації шкільної програми зі збереження репродуктивного здоров’я молоді.
   Мета відвідування клініки: ознайомлення із послугами та принципами роботи установи, в якій молоді люди при необхідності можуть отримати медичну та психологічну допомогу на безоплатній основі.
   Лікарі провели для молоді цікаву лекцію, що стосувалася тем збереження здоров’я, профілактики інфекцій, які передаються статевим шляхом, ВІЛ-інфекції і профілактики ризикованої поведінки.
   Також учні, які висловили згоду та бажання, отримали можливість пройти експрес-тестування на ВІЛ-інфекцію.
   Кожен учасник заходу особисто переконався в тому, що «Клініка, дружня до молоді» у своїй роботі керується принципами добровільності, безкоштовності, анонімності та конфіденційності.
   Дякуємо фахівцям «Клініки» за відданість своїй справі, професіоналізм та співпрацю!