logo
Запорізька школа-інтернат "Козацький ліцей"

Проведення тренінгу "Формування толерантного ставлення до людей, які живуть із ВІЛ: протидія стигмі та дискримінації"


Опубліковано Чт, 2 Листопада 2017 в 18:48


        2 листопада 2017 року в комунальному закладі «Запорізька спеціалізована школа-інтернат ІІ-ІІІ ступенів «Козацький ліцей» Запорізької обласної ради соціальним педагогом Моргун Анастасією Григорівною було проведено тренінг для вихователів навчального закладу із формування толерантного ставлення до людей, які живуть із ВІЛ.

        Учасники тренінгу дізнались, що формування так званої «СНІДофобії» відбувається через недостатню обізнаність більшості  населення з питань інфікування на ВІЛ. Під час тренінгу  вихователі актуалізували власні знання з цієї теми, навчились розрізняти поняття «стигма», «дискримінація» та «порушення прав», визнали недопустимість цих явищ в суспільстві.

       Цікаві та змістовні вправи, групова робота, мозковий штурм – все це сприяло усвідомленому сприйняттю інформації та знайшло емоційний відгук у групі.

       Дуже важливим є навчання вихователів, адже вони є саме тими людьми, які замінюють учням батьків в той час, коли ті перебувають на навчанні в ліцеї.

       Тому, щоб бути компетентним у цьому питанні, а також надавати поради та допомогу нашим вихованцям, «Козацький ліцей» продовжує працювати над темою консультацій з питань ВІЛ/ СНІДу.