logo
Запорізька школа-інтернат "Козацький ліцей"

Психологічний семінар "Профілактика булінгу в шкільному просторі"


Опубліковано Чт, 1 Листопада 2018 в 20:33


   Питання проблеми булінгу є дуже актуальним в українському освітньому середовищі. Учасникам педагогічного процесу необхідні дієві підходи до вирішення цієї проблеми, сучасний досвід профілактики та подолання булінгу з метою створення гармонійних стосунків в колективах освітніх закладів.

   26 жовтня 2018 року психолог Запорізької школи-інтернату «Козацький ліцей» Пугач Лілія Василівна брала участь у Міжнародній науково-практичній конференції «Цькування у шкільних колективах (булінг): політики і практики запобігання та подолання», яка проходила у м. Київ.

    Отримані знання та досвід стали основою для проведення психологічного семінару «Профілактика булінгу в шкільному середовищі» для педагогів «Козацького ліцею», який відбувся 31 жовтня 2018 року.

    Під час семінару учасники визначили поняття булінгу, його суттєві ознаки та основні причини. Працюючи в групах, проаналізували ситуації прояву агресії, визначили структуру булінгу та обговорили наслідки для всіх учасників конфлікту: жертв, кривдників, спостерігачів.

    Заключним етапом семінару була розробка технології реагування педагогів «Козацького ліцею» в можливих ситуаціях булінгу.