logo
Запорізька школа-інтернат "Козацький ліцей"

РОЗВИТОК НАВИЧОК АКТИВНОГО СЛУХАННЯ У СПІЛКУВАННІ


Опубліковано Пт, 8 Лютого 2019 в 10:48


    У комунальному закладі «Запорізька спеціалізована школа-інтернат ІІ-ІІІ ступенів «Козацький ліцей» Запорізької обласної ради під керівництвом психологічної служби продовжує свою роботу «Служба шкільного порозуміння» за активної участі представників самоврядування, лідерів класів та інших активних ініціативних учнів.

    5 лютого 2019 року відбулося чергове засідання «Служби шкільного порозуміння», метою якого було формування в учасників знань щодо комунікативних навичок, необхідних для вирішення конфліктів мирним шляхом; надання інформації про важливість застосування навичок активного слухання.

   Юнаки та дівчата розглянули приклади активного і пасивного слухання, поділилися враженнями, які отримали на практиці в ролях слухача та доповідача, проаналізували різницю в ефективності цих видів комунікативних технік. 

   Молоді люди активно працювали над закріпленням теоретичного матеріалу в парах, демонструючи поетапно всі складові активного слухання.

    Це допоможе юним лідерам використовувати набуті навички в особистому та професійному спілкуванні, а також надасть їм інструментарій для запобігання виникнення конфліктних ситуацій у середовищі однолітків.