logo
Запорізька школа-інтернат "Козацький ліцей"

Руйнуймо стіну байдужості!


Опубліковано Вт, 14 Лютого 2017 в 09:39


        9 лютого 2017 року в комунальному закладі «Запорізька спеціалізована школа-інтернат ІІ-ІІІ ступенів «Козацький ліцей» Запорізької обласної ради класний керівник 10-Б класу Зубарєва Юлія Сергіївна презентувала роботу над соціальним проектом «Простягни руку допомоги дітям, хворим на лейкоз» для учнів та педагогів.

        «Три роки тому ми разом з учнями, вчителями та вихователями нашого навчального закладу за підтримки волонтерів фонду «Щаслива дитина» почали роботу  над соціальним проектом «Простягни руку допомоги дітям, хворим на лейкоз». Хворі діти  знаходяться в гематологічному відділенні Запорізької обласної клінічної дитячої лікарні. З плином часу, на жаль, ще не винайшли ліки від багатьох  смертельно небезпечних хвороб, не стало менше хворих дітей на лікарняних ліжках; кожного року не зменшується статистика ні в світі, ні в Україні, зокрема, по захворюванню на рак крові – лейкемію»,  - говорить Юлія Сергіївна.

       Педагог-волонтер закликає учнів, батьків, вчителів, вихователів зробити хоча б маленький внесок, який для хворих малюків є великою надією на порятунок: «Діти з батьками проводять місяці, півріччя на лікуванні у відділенні, проходячи через біль, страх, відчуття безвиході. Але шанс є завжди! Треба вірити та мати сили, щоб побороти недугу. Лікування потребує немалих фінансових витрат. Не завжди досить тих коштів, які виділяються з бюджету. Тому кожна людина, яка не байдужа, може зробити свій внесок матеріальної та моральної допомоги.  Наш проект «Простягни руку допомоги дітям, хворим на лейкоз» спрямований  на руйнування стереотипів, що дитячий рак – це смерть, що біда чужої сім’ї не має відношення до тебе і твоєї сім’ї, що твоя маленька пожертва нічого не змінить і не допоможе врятувати життя дитини.

        Ми з вами руйнуємо стереотип, руйнуємо стіну байдужості! Адже три роки поспіль ми допомагаємо відділенню гематології. Звісно, на наші кошти не було придбано дорогого обладнання або ліків, проте наші книжки, подаровані до бібліотеки відділення, приносять радість маленьким читачам. Пазли, настільні ігри знайшли своє призначення в ігровій кімнаті відділення. Кожного разу, коли я приїжджаю до відділення, мене радо зустрічають медпрацівники, адже їм також гріє душу те, що ми даруємо їхнім пацієнтам маленьку радість. 

        Наш проект доводить:  рак – виліковний!  Біда ніколи не буває чужою!  Інколи, навіть гривня може вирішити долю дитини! Руйнуйте стіну байдужості!» - закликає Юлія Сергіївна.

        Друзі, давайте не будемо байдужими й долучимось до корисної доброї справи!